Gündem İstanbul'a 2 bin yeni otobüs

İstanbul'a 2 bin yeni otobüs

Paylaş
İstanbul'a 2 bin yeni otobüs

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentin iki bin otobüse ihtiyacı olduğunu, ifade ederken yeni alcakları otobüslerin doğalgazla çalışacağını söyledi

Dünya Yerel Yönetimler Birliği (UCLG) Başkanı sıfatıyla New York’taki Birleşmiş Milletler (BM) binasında bir panele konuşmacı olarak da katılacağını belirten Kadir Topbaş, ABD ziyareti sırasında Brooklyn Belediye Başkanı Marty Markowitz, New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, Birleşmiş Milletler HABITAT İcra Müdürü Joan Clos ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile de görüşeceğini söyledi.

Hareketinden önce Atatürk Havalimanı VİP salonunda bir açıklama yapan Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş İstanbul'da belediye otobüsü sayısının yetersiz olduğunun belirtilmesi üzerine, yaptıkları tespitlere göre kentin şu anda 2 bin otobüse ihtiyacı olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bununla ilgili olarak Otobüs A.Ş. adında yeni bir şirket kurduk. İhalesini yaptık ilk etapta 172 araçlık filoyu oluşturuyoruz. Ardından 500 araçlık yeni çalışmaya giriliyor.

Mayıs içinde artık kent içersinde bu araçları göreceğiz. Bu araçların rengi farklı olacak. Çevreci ve doğalgaz ile işleyen bir sistem olmasını istedik. Konforlu kaliteli ve klimalı olmasını arzu ettik. Renklerini de İstanbullulara seçtirmek istiyoruz. Bunu internet sitemizde yayınlayacağız."

Faik KAPTAN/DHA