Ekonomi İstanbul Fashion Week sürüyor

İstanbul Fashion Week sürüyor

Paylaş
İstanbul Fashion Week sürüyor

İstanbul Fashion Week (IFW), marka ve tasarımcıların hazırladığı defilelerle devam ediyor.

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) organizasyonunda, Moda Tasarımcıları Derneği (MTD), Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), İstanbul Moda Akademisi (IMD) işbirliğinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen IFW’nin ikinci gününde Aslı Güler ve Jale Hürdoğan, "Karma 3" defilesinde tasarımlarını sundu.

Haberin Devamı

Aslı Güler’in "Anything Goes-Herşey Mümkün" adlı 2011-2012 Sonbahar-Kış Koleksiyonunda 1970’lerin çizgi karakteri "Cin Ali", başrolde yer aldı. Koleksiyonda çikolata kahvesi ana renk olurken, okyanus mavisi ve hardal sarısı da tasarımlarda yer buldu.
Jale Hürdoğan ise "Dancing Star" adlı 2011 Sonbahar-Kış koleksiyonunu tasarlarken, insanın kaotik ruh halinden ve ancak bu ruhlardan yola çıkabilecek yıldızlardan ilham aldığını belirtti.

Simay Bülbül, "Zema’nın Seslenişi" adını verdiği koleksiyonuyla, kendi kültürlerini korumaya çalışan ve dünyanın yeni düzenine karşı direnen kadınlardan esinlendi.

Mehtap Elaidi 2011-2012 Sonbahar-Kış "Çoğul Yalnızlık" koleksiyonu da son yıllarda sanal paylaşım ortamlarıyla değişen yalnızlık ve kalabalık kavramları üzerinden oluşturuldu.

Haberin Devamı

IFW’de bugün Damat Tween ve Colin’s ile Günseli Türkay’ın defileleri de sunuldu.
18 tasarımcı ve 9 markanın katılımıyla 21 defileye ev sahipliği yapacak olan IFW’yi izlemek üzere 40 binden fazla kişinin Santralistanbul’u ziyaret etmesi, ayrıca aralarında İngiltere, Fransa, İtalya, Almanya, Hollanda, Rusya, İspanya ve İskandinav ülkelerinden 500’den fazla yabancı alım gruplarının İstanbul’a gelmesi bekleniyor.
IFW, Pazar günü sona erecek.