Gündem İstanbul'da terör operasyonu

İstanbul'da terör operasyonu

Paylaş
İstanbul'da terör operasyonu

İstanbul’da terör örgütü DHKP-C’ye yönelik düzenlenen operasyonda örgüt tarafından alıkonulan bir çocuk kurtarıldı. Operasyon anı kamerada

Malatya’dan bir aile, çocuklarının İstanbul’da terör örgütü DHKP-C tarafından alıkonulduğunu belirterek şikâyetçi oldu. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı.

Çalışma kapsamında 18 yaşından küçük çocuğun Okmeydanı’nda bulunan Gençlik Federasyonu Derneği binasında olduğu belirlendi. Yapılan belirlemelerin ardından çevrede güvenlik önlemi alınarak derneğe operasyon düzenledi.

POLİS HELİKOPTERİ DESTEK VERDİ


Polis helikopterinin de destek verdiği operasyonda, alıkonulan B.A. isimli çocuk kurtarıldı. Polis ekiplerine mukavemette bulunan ve örgüt içerisinde faaliyette bulunduğu belirlenen 7 şüpheli gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve öldürülen teröristlerin fotoğraflarının bulunduğu afişler de ele geçirildi.


OPERASYON ANI POLİS KAMERASINDA


Polis kamerasına yansıyan görüntülerde, ekiplerin dernek binasını koçbaşı yardımıyla ve duvarları delerek girdikleri görülüyor. Adreste yapılan aramalarda imha edilmeye çalışılan bazı dijital veriler görülüyor. Dernek binasının içerisinde çelik kapıların olması da dikkat çekiyor.

Gözaltına alınan 7 şüpheli İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorguya alınırken, alıkonulan B.A., Üsküdar’da bulunan Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Çocuk Şube Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan B.A. ailesine teslim edildi.


İŞTE O GÖRÜNTÜLER...