Gündem İstanbul adeta göle döndü!

İstanbul adeta göle döndü!

Paylaş
İstanbul adeta göle döndü!

İstanbul'da öğleden sonra aniden bastıran sağanak nedeniyle dereler taştı, yollar göle döndü, araçlar su içinde kaldı. Kadıköy'de bir turistin sular içindeki caddeden karşıya bir esnafın sırtına binerek geçmesi ise dikkat çekti

İstanbul’da bugün öğle saatlerinde yaklaşık 40 dakika süren sağanak yağış sonucu kentin bir çok noktasında dereler taştı, cadde ve sokaklar sular altında kaldı.

Haberin Devamı

Öğleden sonra bastıran sağanak yağış İstanbul'un Anadolu Yakası'nda daha etkili oldu. Ataşehir'deki bazı dereler ile Kadıköy'deki Kurbağalıdere taştı, cadde ve sokaklar göle döndü. Sağanak yağış nedeniyle Kadıköy'deki Kurbağalıdere taşınca, bazı işyerlerini su bastı.

Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Büro Amirliği binası da selden nasibini aldı. Polis merkezine sığınan kadın turistin imdadına esnaf yetişti. Kendisini tehlikeye atan esnaf, kadın turisti sırtına alarak yolun karşısına geçirdi.

Öte yandan, zabıta ekiplerinin derenin taşmasını görüntülemesi vatandaşların tepkisini çekti. Çekmeköy'de ise kameralara ilginç bir görüntü takıldı. İki genç, bardaktan boşanırcasına yağan yağmura aldırmadan, sokak ortasında dakikalarca dans etti.

Haberin Devamı

BAŞAKŞEHİR'DE SU BASKINLAR

Etkili sağanak yağış Başakşehir'de de su baskınlarına neden oldu. Taşan rögarlar nedeniyle araçlar yollarda kalırken, bazı evleri de su bastı. İkitelli Basın Ekspres yolu bağlantısında taşan rögarlar nedeniyle araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Su birikintilerinden geçmekte zorlanan sürücüler nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Ziya Gökalp Mahallesi'nde bulunan bazı evleri de su bastı. Bir anda su dolan dairelerde oturan vatandaşlar kendilerini dışarıya attı.

GAZİOSMANPAŞA'DA SEL

Sağanak yağış ve dolu, Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi'nde de etkili olurken, Galeri Caddesi adeta nehre döndü, yağış nedeniyle bazı işyerlerini su bastı. Sürücüler ise selin ortasında kalarak tehlikeli anlar yaşadı. Sel sularının çekilmesiyle, bazı caddelerde asfaltın söküldüğü ve rögarların taştığı görüldü. Bu duruma alıştıklarını söyleyen bir işyeri sahibi, “Fabrikalarımız devamlı suyun içinde. Yılda en az iki kere olur böyle. Belediyeye defalarca söylememize rağmen maalesef bir tedbir almadılar" diye konuştu.

ADLİYE ÇEVRESİ GÖLE DÖNDÜ

Yağış Çağlayan ve Mecidiyeköy'de de etkili oldu. Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nin çevresi göle dönerken, vatandaşlar suyla dolu caddeden karşıya geçmekte zorlandı.

(DHA)