Dünya İsrail'in Gazze bombardımanı sürüyor

İsrail'in Gazze bombardımanı sürüyor

Paylaş
İsrail'in Gazze bombardımanı sürüyor

İsrail ordusunun, Gazze'deki bombardımanları devam ediyor

Gazze Şeridi'nin İsrail'le sınıra yakın bölgeleri, güneyde Refah'taki tünel alanları ve Gazze'nin doğusunda dünden bu yana bombardımanlar sürüyor.

Haberin Devamı

Bölgenin kuzeyinde Hamas'ın İzzeddin El Kassam Tugayları'nın üst düzey üyelerinden biri de hayatını kaybetti. Dünden bu yana Gazze Şeridi'nde ölenlerin sayısı 11'e ulaştı; yaralananların sayısı da 50'ye yaklaştı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, bölgenin kuzeyindeki sınıra yakın bölgelerden Beyt Lahya'da, Apaçi helikopterleri bir grubun üzerine füze saldırısında bulundu. Saldırıda, El Kassam Tugaylarının kuzey sorumlusu ve birim komutanı olduğu belirtilen bir üyesi hayatını kaybetti.

Gazze kentinin Zeytun mahallesinde ise yine hangi grup üyesi olduğu belirtilmeyen bir militanın, uçaklardan atılan bir füzenin hedefi olduğu, ancak kurtulduğu belirtildi.

Gazze'deki görgü tanıkları, özellikle güneydeki Refah'taki tünellerin neredeyse saat başı bombardımanların hedefi olduğunu kaydettiler.
Bu arada, bölgenin güneyine yakın Han Yunus'ta bir evin bombalanması sonucu bugün 55 yaşında bir adam, 45 yaşındaki bir kadınla 21 yaşındaki kızı hayatını kaybetmiş; kadının 18 yaşındaki kızının da yaralandığı bildirilmişti.

Haberin Devamı

(A.A.)