Dünya İsrail'e 'misilleme' saldırısı

İsrail'e 'misilleme' saldırısı

Paylaş
İsrail'e 'misilleme' saldırısı

İsrail üzerine Sina Yarımadası'ndan yapıldığı iddia edilen roket saldırısı doğrulandı. 'Mücahit Şura Konseyi-Mescidi Aksa'nın Koruyucuları' örgütü, geçtiğimiz hafta İsrail'in insansız hava aracı tarafından dört üyelerinin öldürülmesi üzerine misilleme yaptıklarını açıkladı

Sina Yarımadası’nda geçtiğimiz hafta Cuma günü düzenlenen ve dört militanın ölmesiyle sonuçlanan operasyonun ardından, İsrail’e roket saldırısı düzenlendi.

Militanlara yönelik operasyonun İsrail’e ait hava aracı mı yoksa Mısır askeri helikopterleri tarafından mı gerçekleştirildiği belirsiz kalmıştı.

’Mücahit Şura Konseyi-Mescidi Aksa'nın Koruyucuları' örgütü, Eliat kentine düzenlenen roketli saldırıyı üstlendi. Örgüt, saldırının, "İsrail'e ait insansız hava araçlarının Sina Yarımadası'na düzenlediği bombardımanda 4 üyelerinin öldürülmesine" cevap olduğunu ileri sürdü.

DEMİR KUBBE'YE SALDIRILDI

Saldırı, TSİ 02.00 sularında gerçekleşti. İsrail'de yayın yapan Kanal 2 televizyonu, Eliat kentine 3 roket atıldığını duyurdu.

İsrail'in "Demir Kubbe" savunma sisteminin saldıya uğradığını aktaran kanal, roketlerin yerleşim alanlarının dışına düşmesi sebebiyle olayda ölen ya da yaralanan olmadığını kaydetti. Saldırının ardından kentte uyarı sirenlerinin çalındığı belirtildi.

İnternet sitesinden yazılı açıklama yapan örgüt, İsrail'in güneyindeki Eliat kentine düzenlenen roketli saldırıyı üstlendi ve bunun Mısır'ın Sina Yarımadası'nda 4 üyelerinin öldürülmesine cevap niteliğinde olduğunu ifade etti.

AA’nın verdiği bilgiye göre, açıklamada ayrıca, gece geç saatlerde fırlatılan füzenin "grad" tipi olduğu kaydedildi.

‘Mücahit Şura Konseyi-Mescidi Aksa'nın Koruyucuları’ örgütü, 19 Haziran 2012'de İsrail-Mısır sınırındaki bir noktayı hedef alan, biri İsrail vatandaşı 3 kişinin ölümüne sebep olan silahlı saldırının sorumluluğunu da üstlenmişti.

İSRAİL AÇIKLAMASI BELİRSİZLİK YAPTI

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon, Pazar günü yaptığı açıklamada, ‘İsrail-Mısır barış anlaşmasına zarar verecek dedikodu ve söylentilere yer vermeyeceklerini’ ifade etmiş ve İsrail’e ait insansız hava arasının Mısır sınırı ötesinde dört militanın öldürülmesinde rol almadığını ima etmişti.

Yaalon, açıklamasında net bir şekilde saldırıyı reddetmezken, İsrail ordusu olayın incelendiğini belirtmiş ancak daha fazla açıklama yapmamıştı.

Mısırlı yetkililer ise ilk olarak İsrail’e ait insansız hava aracının operasyonu düzenlediğini belirtse de, Mısır basını orduya ait helikopterin operasyonda yer aldığını öne sürdü.

Yaloon, hafta sonundaki açıklamasında, ‘Mısır’ın militanlara yönelik belirtilmemiş operasyonlarını anladıklarını’ ifade etmişti.

Mısır ordusu, önceden yaptığı açıklamada sınırda militanlara karşı taaruz helikopteriyle operasyonlar düzenlendiğini açıklamıştı.

SİNA YARIMADASI'NA ROKETLİ SALDIRI

İsrail’i hedef alan saldırının ardından, Mısır'ın Sina Yarımadası'nda 3 farklı bölgeye birer roket fırlatıldığı ileri sürüldü.

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Ariş kentinin Gırnata bölgesinde patlama sesi duyuldu. Atılan roketin, Mısır ordusunun yoğun olarak konuşlandığı bölgeye düştüğü belirtilirken, saldırıda ölen ya da yaralanan olup olmadığı hakkında bir bilgiye ulaşılamadı.

Ariş kentinde üst düzey yetkililere ait yazlık evlerin, askeri kontrol noktalarının ve başsavcılığa bağlı merkezlerin olduğu bölgeye de roket düştüğü belirtildi. Bir roketin de kentin El-Fevahiriyye bölgesinde bir Mısırlının evinin yakınına düştüğü, olayda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

AA’nın verdiği bilgiye göre, roketlerin atılmasıyla eş zamanlı olarak silahlı saldırı da düzenlendiği ifade edildi.

Saldırılara ilişkin Mısır makamlarından henüz açıklama yapılmazken, emniyet güçlerinin roketlerin düştüğü bölgelerde geniş güvenlik önlemi aldığı kaydedildi.

AA

2

Haberin Devamı