Dünya Amerika ve İsrail'den Türkiye'ye seyahat uyarısı!

Amerika ve İsrail'den Türkiye'ye seyahat uyarısı!

Paylaş
Amerika ve İsrail'den Türkiye'ye seyahat uyarısı!

İsrail, Pesah (Hamursuz) bayramı öncesi Türkiye, Ürdün ve Mısır'a tatile gitmeyi düşünenleri DEAŞ ve diğer cihatçı grupların olası bir saldırı düzenleyebileceği gerekçesiyle uyardı. Amerika ise kritik ziyarete 24 saat kala ABD'den Türkiye'ye seyahat uyarısı yaptı!

İsrail Terörle Mücadele Bürosu'ndan DEAŞ'ın kontrolündeki bölgelere komşu olan ülkeler için seyahat uyarısı yapıldı.

10 Nisan'da başlayacak olan Hamursuz (Pesah) Bayramı nedeniyle Türkiye, Ürdün, Mısır ve Mısır'ın Sina Yarımadası'na tatile gitmeyi düşünen İsrail vatandaşlarının buralardan uzak durması istendi.


SİNA YARIMADASI İÇİN 1. SEVİYE


Sina Yarımadası için yapılan en yüksek seviyedeki (1.seviye) seyahat uyarısı bu bölgede 'çok yüksek somut tehdit' olduğu ve yapılacak seyahatlerin tümüyle iptal edilmesi ayrıca halihazırda bölgede bulunan İsrail vatandaşlarının bölgeyi acilen terk etmesi gerektiği anlamına geliyor.

TÜRKİYE İÇİN SEYAHAT UYARISI 2. SEVİYEDE


Sputnik'in haberine göre; Türkiye için yapılan 2. seviyedeki seyahat uyarısı ise burada 'yüksek somut tehdit' olduğu anlamına geliyor ve yine seyahatlerin iptal edilmesi ayrıca halihazırda Türkiye'de bulunan İsrail vatandaşlarının bölgeyi acilen terk etmesi gerektiği anlamına geliyor.


MISIR VE ÜRDÜN İÇİN 3. SEVİYE UYARISI


Mısır'ın diğer bölgeleri ve Ürdün için yapılan seyahat uyarısı ise 3. seviyede yer aldı. Bu, 'somut tehdit' olduğu ve İsraillilerin bu ülkeleri ziyaretten kaçınması gerektiği anlamına geliyor.


"ZORUNLU OLMAYAN ZİYARETLERİ ERTELEYİN"


Mısır, Ürdün ve Türkiye'ye ek olarak İsrail vatandaşlarının Fas'a yapacakları zorunlu olmayan ziyaretleri ertelemeleri ayrıca ABD, Rusya, Belçika, Fransa, Almanya ve Hindistan'a gidecek olan İsrail vatandaşlarının olası terör saldırılarına ve İsraillilere yönelik kaçırma girişimlerine karşı dikkatli olmaları istendi.

AMERİKA'DAN KRİTİK ZİYARETE 24 SAAT KALA UYARI


Bugün Türkiye'ye gelecek olan Rex Tillerson ziyareti öncesi ABD'den Türkiye'ye seyahat uyarısı geldi. Uyarıda ABD vatandaşlarının, "Türkiye'de terörist grupların artan tehdidi nedeniyle" uyarılırken, güneydoğu bölgelerine gitmekten kaçınmaları tavsiye edildi.


(ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson)

"GÜNEYDOĞU VE ADANA"


ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Türkiye ziyaretinden bir gün önce yayınlanan uyarıda, ABD vatandaşları "Türkiye'de terörist grupların artan tehdidi nedeniyle" uyarılırken, güneydoğu bölgelerine gitmekten kaçınmaları tavsiye edildi. Açıklamada ayrıca, ABD hükümetine bağlı çalışanların seyahat kısıtlamalarının devam ettiği, bunun güneydoğu bölgeleri ve Adana'yı kapsadığı hatırlatıldı. Türkiye'deki son terör saldırıları olan Reina saldırısı ve İnönü stadyumu yanındaki bombalı araç saldırısının hatırlatıldığı açıklamada, "Amerikan karşıtı söylemlerdeki artışın, bağımsız failleri ABD vatandaşlarına şiddet uygulamak konusunda teşvik edebileceği" de söylendi.


"HEDEF TOPLU ULAŞIM ARAÇLARI OLABİLİR"


ABD Dışişleri Bakanlığı'nın duyurusunda, Türkiye'deki terör saldırılarının, geniş katılımlı etkinliklerde, turistik bölgelerde, restoranlarda, gece kulüplerinde, ticari merkezlerde, ibadethanelerde, toplu ulaşım aktarma noktalarında ve otobüs, tren, vapur, metro gibi ulaşım araçlarında gerçekleşebileceği belirtildi.

Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısı, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Türkiye ziyaretinden bir gün önce gerçekleşti. Tillerson'ın Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesi bekleniyor.

Haberin Devamı