Ekonomi İspanyollar ülkelerini terk ediyor

İspanyollar ülkelerini terk ediyor

Paylaş
İspanyollar ülkelerini terk ediyor

Yüzde 20'lik işsizlik oranıyla 4,5 milyona yakın işsizin olduğu İspanya'da ekonomik kriz, İspanyol vatandaşlarının yurtdışına çıkma taleplerini artırdı

Ulusal İstatistik Enstitüsünün (INE) açıkladığı rakamlara göre, son bir yılda yurtdışında yaşayan İspanyol vatandaşlarının sayısının yüzde 8,2 arttığı belirtildi. Bir yıl öncesine oranla yurtdışındaki İspanyolların sayısının 128 bin 655 daha fazla olduğu ve toplamda 1 milyon 700 bine çıktığı kaydedildi.

Haberin Devamı

INE, İspanyolların daha çok Asya ve Amerika ülkelerini seçtiğine dikkati çekerken, iki yılda Çin’de yaşayan İspanyolların sayısında yüzde 33 artış olduğunu bildirdi. İspanyollar, Latin Amerika’da Küba ve Arjantin’i daha fazla tercih ederken, Avrupa’da ise sadece Fransa ve Almanya favori ülkeler olarak gözüktü. Bu arada Catenon Worldwide adlı şirketin açıkladığı araştırma sonuçlarına göre, İspanyolların yüzde 90’ının "yeterince ilgi çekici bir teklif gelmesi halinde yurtdışında çalışabileceğini" söylediği bildirildi.

Aynı görüşte olanlarının oranı 2 yıl öncesinde ise yüzde 67 düzeyindeydi. Ayrıca geçtiğimiz aylarda New York Times gazetesinde yeralan bir makalede, "İspanyolların yurtdışında çalışmak istedikleri ancak en büyük sorunlarının yabancı dil bilmemeleri olduğu" görüşü savunulmuştu.

Haberin Devamı