Cumartesi Postası İspanya'dan sevgilerle...

İspanya'dan sevgilerle...

Paylaş
İspanya'dan sevgilerle...

Türkiye, İspanyol modasının ünlü markalarının akınına uğradı. Belli başlı hazır giyim markalarından sonra, İspanyol tasarımcı Adolfo Dominguez de ülkemizi mesken tuttu

Dünya çapında ünlü bir imza olan Adolfo Dominguez’in 70’lerin modasını yansıtan romantik ilkbahar-yaz koleksiyonu, Akmerkez’de Türk kadınlarını bekliyor.

Haberin Devamı

Adolfo Dominguez moda dünyasında yeni bir isim değil. Tasarımlarını kendi adını taşıyan markasıyla satışa sunduğunda yıl 1973’dü. Ancak Türk kadını, Dominguez’i yeni tanımaya başladı.

1976’da erkek koleksiyonunu sunan tasarımcı, zamanla kadın, parfüm ve kozmetik, deri ürünler, iç çamaşırı, gözlük, gençlere özel U Koleksiyonu, çocuk koleksiyonu, büyük beden koleksiyonu AD+, ev dekorasyonu My Home, özel takılar, ayakkabı, çanta, evcil hayvan aksesuar ve giysileri de tasarlamaya başladı.

‘Ulaşılabilir lüks’

Bugün, 27 ülkede 643 mağazası bulunuyor. Dominguez’in sadece İspanya’da 470 mağazası var. İspanyol tasarımcı 2011 İlkbahar-Yaz kreasyonlarını İstanbul Akmerkez’deki mağazasında satışa sundu. Herkeste bulunan aynı model ve renkteki giysileri taşımak istemeyenler için her ürünü limitli sayıda üreten Dominguez’in sloganı ‘ulaşılabilir lüks’.

Haberin Devamı

Tasarımcının ilkbahar-yaz koleksiyonu 70’lerden esinlenmiş. Romantik tasarımlar ön planda: Beli vurgulayan pantalonlar, katlı etekler, kabarık elbiseler, kıvrımlı kesimler, özel nakışlar ve danteller ilgi çekiyor. Yeşil, lila, mor, beyaz, siyah gibi renklerin yanı sıra, desenleri, canlı ve parlak renkleri de kullanan tasarımcı günlük giysilerden gece kıyafetlerine kadar geniş bir yelpazede çalışmış.

(26.03.2011 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır.)