Spor İspanya takımları iflasın eşiğinde

İspanya takımları iflasın eşiğinde

Paylaş
İspanya takımları iflasın eşiğinde

İspanya'da futbol 2. lig kulüplerinde ekonomik kriz giderek büyürken, şu anda lig lideri olan Rayo Vallecano iflasın eşiğine geldi

1996 yılından bu yana Rayo Vallecona’nın sahibi olan Nueva Rumasa Grubu’nun, borçlarından dolayı iflas koruma kanunu için başvuru yaptığı 10 firması arasına Rayo vallecano kulübünü de koydu.

Maliye ve Sosyal Güvenlik Kurumu başta olmak üzere toplam 21,72 milyon Euro borcu bulunan kulübün, 4 ay içinde alıcılarıyla müzakere edip veya kendisine dışarıdan yabancı ortak bulup iflasa gitmeyi önlemesi gerekiyor.

BİRİNCİ LİGE ÇIKIŞ, KURTULUŞ YOLU


Kulüp ayrıca, 6 eski futbolcusunun toplam 600 bin Euro alacağını ödeyememesinden dolayı davalık durumda bulunuyor. İspanyol spor basını, Rayo Vallecano’nun kurtulma umutlarından biri 1. lige çıkmak olarak gösteriyor.

Bu arada Rayo Vallecano dışında Real Betis, Granada, Xerez, Recreativo ve Albacete de borçları yüksek olan, ekonomik olarak zor günler yaşayan kulüpler olarak belirtiliyor.

As gazetesi, 2.ligdeki diğer kulüplerden Celta, Las Palmas, Salamanca, Elche, Cordoba ve Valladolid’in de geleceklerinin parlak olmadığını yazdı.

Haberin Devamı