Kültür - Sanat İsmail Saymaz'dan yeni kitap: Türkiye'de IŞİD Örgütlenmesi ve Eylemleri
Paylaş
İsmail Saymaz'dan yeni kitap: Türkiye'de IŞİD Örgütlenmesi ve Eylemleri

Gazeteci İsmail Saymaz'ın IŞİD militanlarının Suriye sınırından nasıl Türkiye'ye girebildiklerini, dinlenmelerine rağmen nasıl eylem yaptıklarını, örgütün insanları nasıl "ikna" ettiğini gözler önüne serdiği kitabı, "Türkiye'de IŞİD Örgütlenmesi ve Eylemleri" okurla buluşuyor

İletişim Yayınları gazeteci İsmail Saymaz'ın yeni araştırması Türkiye'de IŞİD'i 6 Ekim'de yayımlıyor.

İsmail Saymaz, Türkiye’de IŞİD’in örgütlenmesi ve eylemlerini, bu konuda açılmış bütün dava dosyalarını etraflı bir biçimde ve titizlikle inceleyerek, gözler önüne seriyor. Bu örgütün düzenlediği Diyarbakır, Suruç, Ankara Garı, Reina, Atatürk Havalimanı ve diğer kanlı eylemlerin toplu bir değerlendirmesini sunuyor.



Kitabın arka kapağından:

”IŞİD, Mayıs 2015’ten itibaren açıkça Türkiye’yi hedef aldı. Çıkardığı Türkçe dergiye Konstantiniyye, Gaziantepliler için kurdukları kampa ‘Konstantin’ adlarını vererek, İstanbul’u fethedeceklerini ilan etti. IŞİD’in Türkiye’ye açtığı savaş iki aşama izledi. İlk önce HDP’liler, sol görüşlüler ve Aleviler hedef alındı. İkinci aşamada, IŞİD karşıtı koalisyona verilen destek ve ‘Fırat Kalkanı Operasyonu’ sonrası, Türk devleti IŞİD’in hedefi haline geldi. Bugün tüm Türkiye namlunun ucundadır.”

IŞİD’in 2011-2015 yıllarında etkilediği, devşirdiği, eğittiği ve savaştırdığı kitle, güvenlik ve toplumsal barış açısından tehdit olmayı sürdürüyor. Peki aylarca telefonları dinlenen, takip edilen IŞİD militanları, son derece kanlı eylemleri nasıl yapabildi? Suriye sınırından cihatçı savaşçı geçişi nasıl örgütlendi? Yıllarca nasıl militan devşirdiler, Selefilik nasıl yayıldı?

Haberin Devamı