Candaş Tolga Işık "İslami terör" kimin projesi?
HABERİ PAYLAŞ

"İslami terör" kimin projesi?

Haberin Devamı

Gazeteci Luke Harding 2000 yılında The Guardian’da yayınlanan yazısında CIA’in Sovyetler Birliği’ne karşı bin Ladin’i desteklediğini belgeleriyle ortaya çıkardı.

Suudi Arabistan’da Savunma Bakanlığı, ABD Büyükelçiliği yapan Bender bin Sultan 2001’de şöyle anlatıyordu:

80’lerin ortalarında, hatırlayacak olursanız, biz ve Birleşik-Suudi Arabistan ve Birleşik Devletler, Afganistan’ı Sovyetlerden bağımsızlaştırmak için mücahitleri destekliyorduk. Kendisi (Usame bin Ladin) bana gelerek; ateistlere, komünistlere karşı yardımlarda bulunan Amerikalıları, dostlarımızı getirmek için harcadığım çabaya teşekkür etti. Sizce de bu garip değil mi?

Robin Cook, 7 Temmuz 2005 Londra saldırıları sonrasında The Guardian’daki yazısında, “el-Kaide, esasında Rusları mağlubiyete uğratması amacıyla CIA’in yardımlarıyla toplanan ve eğitilen binlerce mücahidin meydana getirdiği bir bilgisayar dosyasıydı” diyordu.



IŞİD farklı mı?

IŞİD’in kurucu kadrolarına bakınca vaktiyle Amerika’nın Saddam’ı devirmek için satın aldığı Iraklı generaller çıkıyor karşımıza. Ne büyük bir tesadüf değil mi?!



Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün Amerika’da bir konuşma yaptı. Dedi ki,

“‘İslami terör’ ifadesini siz hangi hakla söylüyorsunuz? Dünyanın her yerinde farklı inanç gruplarına mensup kişiler tarafından düzenlenen terör eylemleri oluyor. Ancak sadece fail Müslüman ise bunun adı ‘İslami terör’ olarak ifade ediliyor. Bugüne kadar hiç ‘Hristiyan terörü’, ‘Yahudi terörü’, ‘Budist terörü’, şayet kişi herhangi bir inanca mensup değilse ‘Ateist terörü’ diye bir şey işittiniz mi?”



AK Partili muhteremlere tavsiyem müfredata saçma sapan siyasi-ideolojik eklemeler yapacaklarına, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki gün Amerika Birleşik Devletleri’nde yaptığı konuşmanın bu bölümünü koysunlar.

Erdoğan’ın sorduğu bu soru umarım genç zihinlerde bir farkındalık yaratır.

Zira “İslami terör” kavramının yaratıcısı da bizzat ulusal istihbarat teşkilatı marifetiyle dünya üzerindeki “İslami” terör örgütlerinin tamamını kurdurup, destekleyen de Amerikan devletinden başkası değildir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder