A. Yavuz Kocaömer İskenderun'da güzel şeyler oluyor
HABERİ PAYLAŞ

İskenderun'da güzel şeyler oluyor

Haberin Devamı

İskenderun Belediyesi son zamanlarda engellilerle ile ilgili çok güzel projeler yapıyor. Bunlardan biri ‘Hayat Engelsiz Güzel’. Bu projede, İŞKUR ile yapılan işbirliği sonucu engelli bireylere çeşitli eğitimler veriliyor. Amaç, engellilerin toplumda etkin bir rol alması, sosyal hayata katılabilmeleri ve istihdam edilebilirliğin önündeki engellerin kaldırılması...

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil “Kurslarımız devam edecek. Proje kapsamında 18-30 yaş arası hafif ve orta zihinsel engelli 10 bireye 288 saat ‘Servis Eğitimi’ verilecek. Kursu başarıyla devam ettiren engelli çocuklarımıza moral olması açısından başarı belgeleri verdik. Şu an kurslara bir süre ara verildi. Yarıyıl tatilinin ardından eğitimlere yeniden devam edilecek. Ve böylece engelli bireylerimize iş, eğitim ve sosyal yaşama daha fazla katılma imkanı sağlanacak” dedi.

Down sendromlu çocuklarımıza üniversite eğitimi

Yine İskenderun Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde ‘İstersek Engelleri Kaldırabiliriz’ projesi kapsamında Down sendromlu bireylere sembolik olarak bir günlük üniversite eğitimi verildi. +1 Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil’in katılımıyla düzenlenen eğitimlerde, eğitim gören öğrenciler tarafından çeşitli mesleki bilgiler aktarıldı. Amaç, toplumda farkındalık oluşturmak.

Yaşadıkları sevinç görülmeye değerdi

Ülkemizde en çok sıkıntısını çektiğimiz konulardan biri bu. Etkinliğin sonunda Down sendromlu öğrencilere bir günlük eğitimin ardından, İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu olarak diplomaları verildi. Onların diplomaları ile poz verirken ki sevinçleri görülmeye değerdi. Her iki etkinlikte de emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyor, bu tür etkinliklerin diğer belediyelerimize de örnek olmasını diliyoruz.

TESYEV'den desteğe devam

Yeni yıl ile birlikte TESYEV, engelli sporcularımız ve engelli vatandaşlarımıza desteklerine aynı hızla devam ediyor. Eğitim bursları, ameliyatlar, ortez, protez ve işitme cihazları gibi ihtiyaçların dışında, bu yıl Görme Engelliler Spor Federasyonu ve Özel Sporcular Spor Federasyonu ile üzerinde görüşülen protokollere göre, bu spor dallarındaki kulüplere ve onların sporcularına olanakların elverdiği oranda destek olunacak. Ülkemizde bugün 194 görme engelliler ve 492 özel sporcular spor kulübü var. Her sene olduğu gibi ‘Osman Şahin Görme Engelliler Satranç Turnuvası’ bu yıl da yapılacak. Görme engelliler spor kulüplerine de federasyon aracılığı ile, goal ball topları, gözlükler ve satranç tahtaları gönderilecek.

Davete cevap gelmedi

İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı ile telefonda iletişim zorluğu olduğundan, kendi isteği ile danışmanı vasıtasıyla görüşüldü. İlk sordukları soru ‘Yol paramızı ve konaklamayı siz mi vereceksiniz?’ oldu. Düşünün, bir vakıf, bir engelli spor federasyonunu malzeme desteği konusunda görüşmek için toplantıya davet ediyor. Ve onların ilk sorusunu yukarıda yazdık. Daha sonra yazılı olarak gönderdiğimiz davete de cevap gelmedi. Demek ki malzeme ve diğer konularda desteğe ihtiyaçları yok.

Malzeme ve giyim ihtiyaçları karşılanacak

Her zaman söylediğimiz gibi her şeyi devletten beklemek mümkün değil. Sponsorlarımızın ve halkımızın verdiği destekle, TESYEV gerekli katkıda bulunuyor. Bu federasyonların, bu sene yapacakları muhtelif bölgesel ve Türkiye Şampiyonaları’na destek olmanın yanında spor kulüplerinin özellikle malzeme- giyim ihtiyaçları konusunda çalışmalar başlatıldı. Sizler de bu konuda katkı sağlamak isterseniz www.tesyev.org sitesinden iletişim kurabilirsiniz. Ayrıca faturalı hatlardan bir SMS 10 TL olmak üzere destek yazıp 5633’e gönderebilirsiniz.

'Hayat paylaşınca güzel'

28 yaşında, yüzde 64 engelliyim. 2 yıldır kiramı ödeyemiyorum. Çok çaresizim, eczane, bakkal hatta uçan kuşa bile borcum var, bunalımdayım. Odun, kömür alamıyorum. Özellikle iş adamlarımızdan ve hayırseverlerimizden yardımlarınızı bekliyorum. Hayat paylaşınca güzeldir.

(İsim ve adres bizde saklı) Tel: 0537 300 15 05


'İhtiyaçlarımız için destek verin'

■ 4 senedir cezaevindeyim. 6 sene daha cezam var. Kitap okumayı çok seviyorum. Okumadığınız kitapları gönderir misiniz? Ayrıca 41 numara spor ayakkabı, M beden eşofman takımı rica ediyorum.

Çağrı Samet Orun E Tipi Kapalı Cezaevi D-1 Koğuşu Şehzadeler/ Manisa


■ Ailemin maddi imkanları kısıtlı, bana bakacak halleri yok. Bazı şahsi ihtiyaçlarım var. Gönül ister ki yasa çıksın, ben de çalışıp kendi paramı kazanayım. Öncelikle çıkacak yasa ya da afla ilgili haberleri gündeme getirmenizi rica ediyorum. Hayırseverlerden umutla yardım bekliyorum.

Ahmet Kalyoncu Ferizli L Tipi Kapalı Cezaevi C/8 Koğuşu Ferizli / Sakarya

'Mektup arkadaşı arıyorum'

38 yaşındayım, 10 yıldır cezaevindeyim. Önümde daha uzun yıllar var. Dertleşmek amacıyla kendime mektup arkadaşı arıyorum.

Mutlu Avcı E Tipi Kapalı Cezaevi B 4 Koğuşu / Amasya

Sıradaki haber yükleniyor...
holder