Eğitim - Kariyer Işık’lı bir gelecek sizi bekliyor

Işık’lı bir gelecek sizi bekliyor

Paylaş
Işık’lı bir gelecek sizi bekliyor

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı için ön kayıt dönemini başlattı

Eğitimde 131 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan ve ilk yabancı dil eğitiminden ilk karma eğitime kadar pek çok alanda ilklere imza atan FMV Işık Okulları Nişantaşı, Ayazağa, Erenköy, Ispartakule Kampüsleri’ndeki anaokulu bölümüne 2012, 2013 ve 2014 doğumlu öğrenciler için kayıt yapılabilecek.



FMV Işık Okullarında, Nişantaşı, Ayazağa, Erenköy, Ispartakule kampüslerinin ilköğretim 1. sınıflarına mülakat, ara sınıflarına ise ara sınıf sınavıyla öğrenci kabul edilecek. FMV Işık Okulları’nın liseleri için hazırlık sınıfına yeni kayıtlar, TEOG puanına göre Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre gerçekleştirilirken, 9, 10, 11. sınıflara kontenjan kalması halinde kurum dışından öğrenci alınmasına dair ara sınıf sınavı Haziran ve Ağustos aylarında yapılacak.



Dünyayla entegre bir eğitim

Anaokulundan üniversiteye 12 bini aşan öğrenci ile eğitim veren Feyziye Mektepleri Vakfı, kesintisiz, sürdürülebilir eğitimöğretim fırsatı sunuyor. FMV Işık Okulları, öğrencilerini çağdaş, sorgulayan, araştıran, yaratıcı, bilimsel düşünen, yaşam boyu öğrenen, çevreye duyarlı, sosyal yaşamlarında etkin birer dünya vatandaşı olarak yetiştirme misyonu doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. FMV Işık Okulları, eğitimi bilgi aktarımı olmanın ötesinde bir “kişisel gelişim süreci” olarak görüyor.

Anaokulundan başlayan güçlü İngilizce eğitiminin yanı sıra Almanca, Fransızca ve İspanyolca dillerinde de öğrencilerine ikinci yabancı dil eğitimi sunuyor. FMV Işık Okullarının Erenköy Kampüsü’nde Fen Lisesi, Erenköy ve Ayazağa Kampüsleri’ndeki liselerinde IBDP (Uluslararası Bakalorya Diploma Programı) de yer alıyor.



YGS, LYS ve TEOG kapsamında planlanan akademik destek programları, cumartesi günleri tüm kampüslerde ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

FMV Işık Okullarında akademik ve bilimsel eğitimin yanı sıra, öğrencilerin kültürel, sanatsal, sportif etkinliklerine de son derece önem veriliyor ve spor, sanat, tasarım alanlarında ders dışı çalışmalar ile yetenekleri ve ilgileri doğrultusunda gelişimlerine destek olunuyor.

Işık Spor Sanat Tasarım Akademisi, Işık Üniversitesi ve Işık Okulları öğretim üyelerinin, öğretmenlerinin katkılarıyla hem Işıklılara hem de bu olanaklardan yararlanmak isteyen öğrencilere açık bir şekilde faaliyetlerini sürdürüyor.

Haberin Devamı