Gündem IŞİD'den Türkiye sınırında sürpriz karar

IŞİD'den Türkiye sınırında sürpriz karar

Paylaş
IŞİD'den Türkiye sınırında sürpriz karar

Musul'u işgal ettikten sonra Bağdat'a yürüyen IŞİD, Türkiye sınırındaki Telabyad kentine asılı bayrağını indirdi

Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’nin karşısında bulunan Suriye’nin Rakka kentine bağlı Telabyad İlçesi’nin kontrolünü elinde bulunduran terör örgütü IŞİD militanları tarafından Türkiye sınırına yakın bir bölgeye yakın zamanda asılan bayrak, indirildi. Akçakale’nin karşısında bulunan Telabyad’ın kontrolünü elinde bulunduran Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları, yakın zamanda Türkiye sınırına yakın bir bölgeye bayrak astı.

Haberin Devamı

IŞİD GÜVENLİK NOKTALARINI DA TERK ETTİ

Akçakale’den rahatlıkla görülen IŞİD’ı simgeleyen bayrak, bugün iddiaya göre; güvenlik gerekçesiyle indirildi. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre ise daha önceden de gümrük yolu üzerinde oluşturulan kontrol noktalarını IŞİD militanlarının terk ettiği belirtildi.

TÜRKİYE SNIRINDA YİNE SURİYE BAYRAĞI ASILDI

Akçakale'de IŞİD'in bayraklarını indirmesinden sonra Türkiye-Suriye sınırında da dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Muhaliflerin kontrolündeki Keseb kasabası Suriye rejim güçlerinin eline geçti.

Esad rejiminin Türkiye sınırına komşu tek toprağı olan Lazkiye'nin Keseb kasabası, yaklaşık 3 ay önce muhaliflerin eline geçmişti. Kasabayla birlikte ellerindeki Türkiye'ye açılan tek sınır kapısı olan Keseb Sınır Kapısı'nı da kaybeden rejim birlikleri, o günden bu yana bölgeye kara, deniz ve havadan saldırı düzenliyordu. Son olarak 3 gün önce 4 noktadan bölgeye hava destekli saldırı başlatan rejim birlikleri, dün akşam saatlerinde stratejik öneme sahip Çelme tepesi ve çevresini ele geçirdi. Gece saatlerinden itibaren bölgeye yığınak yapan askerler, kasabaya girdi.

Haberin Devamı

Muhalifler ise ellerinde mühimmat kalmaması nedeniyle gece saatlerinden itibaren bölgeyi kademe kademe boşalttı, öğle saatlerinde de tamamen kasabadan çekildi. Muhaliflerin bölgeyi terk etmesinin ardından kasabaya giren rejim askerleri, sınır kapısına doğru ilerledi. Keseb Sınır Kapısı'nı çatışma olmadan ele geçiren rejim güçlerinin, kapıya asker ve zırhlı araç yerleştirdiği, gümrük binası ile bazı noktalara Suriye bayrağı astığı görüldü. Rejime ait araçların kasaba merkezine doğru ilerlediği gözlendi. Keseb Sınır Kapısı'nın Türkiye tarafındaki Yayladağı Gümrük Kapısı, yaklaşık 1 yıl önce güvenlik gerekçesiyle geçici olarak kapatılmıştı.