Dünya IŞİD Musul'da kontrolü ele geçiriyor

IŞİD Musul'da kontrolü ele geçiriyor

Paylaş
IŞİD Musul'da kontrolü ele geçiriyor

Suriye'de kanlı katliamlara imza atan terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), bu kez de Irak'taki Musul havaalanı ile kentteki bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirdi

IŞİD militanları, Musul havaalanı ile kentin bazı bölgelerinin kontrolünü ele geçirdi. IŞİD'in eline geçen yerler arasında kentin güneyindeki et-Tayaran Mahallesi'nde bulunan Nineva operasyon binası, valilik ile polis müdürlüğü binasının da yer aldığı kaydedildi.

Güvenlik kaynakları, kontrolü IŞİD'in eline geçen bölgede yaşayan hükümet yetkililerinin, kentte uygulanan sokağa çıkma yasağına rağmen aileleriyle kaçmaya başladığını ifade etti.

IŞİD militanlarının, kentin tamamının kontrolünü ele geçirmek için güvenlik güçleriyle çatışmayı sürdürdüğü belirtildi.

BAZI TELEVİZYON KANALLARININ YAYINI DURDU


Öte yandan, Musul'un IŞİD'in kontrolüne geçen bölgesinde yayın yapan Sema ve Nineva el-Gad televizyon kanallarının yayını durdu.

IŞİD militanları cumartesi günü Enbar Üniversitesi'ne saldırarak, bazı güvenlik görevlilerini öldürmüş, aralarında öğretim üyeleri ile öğrencilerin de bulunduğu çok sayıda kişiyi rehin almıştı. Örgüt üyelerinin bir süre sonra rehin tuttuğu bin 300 öğrenciyi serbest bıraktığı duyurulmuştu.

Haberin Devamı