Dünya IŞİD, ABD ile İran'ı birleştirecek mi?

IŞİD, ABD ile İran'ı birleştirecek mi?

Paylaş
IŞİD, ABD ile İran'ı birleştirecek mi?

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı ABD ile birlikte mücadele edebileceklerinin sinyalini verdi

AFP'nin haberine göre, Ruhani düzenlediği basın toplantısında, Tahran'la Washington'ın bölgedeki teröristlere karşı işbirliği yapıp yapmayacağına ilişkin bir soruya, "ABD'nin Irak'ta ya da başka bir yerde teröristlere karşı harekete geçtiğini görürsek, bu konuda düşünebiliriz" diye yanıt verdi.

Haberin Devamı

İRAN ASKER GÖNDERDİ Mİ

İran Dışişleri Bakanlığı dün, Tahran yönetiminin IŞİD’e karşı savaşmak için Irak’a asker gönderdiğine dair çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurmuştu.

DHA’ya göre, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Irak ordusunun güçlü bir şekilde teröristlerle savaşabildiğini belirterek, İran askerlerinin Irak’a girdiği iddialarının gerçek olmadığını ifade etti.

Kısa süre sonra ise CNN International, Tahran’ı yalanlayan bir haber geçti. Bağdat’taki üst düzey bir güvenlik yetkilisi, İran’ın geçtiğimiz günlerde üç Devrim Muhafızı birliğini Irak’a konuşlandırdığını söyledi.

IŞİD İLERLİYOR

Bu arada Anadolu Ajansı, başta Musul ve Tıkrit olmak üzere Irak'ta birçok yerleşim bölgesini ele geçiren IŞİD'in, şiddetli çatışmaların ardından, Felluce'nin Saklaviye nahiyesini de kontrol altına aldığını bildirdi.

Haberin Devamı