Hakan Çelik İş dünyasında yılın isimleri
HABERİ PAYLAŞ

İş dünyasında yılın isimleri

Haberin Devamı

Dünya finans kriziyle sarsılmayla başladığında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan “Kriz bizi teğet geçecek” gibi bir ifade kullanmıştı. Belli bir süre geçince bu tespitin doğruluğu daha iyi anlaşıldı. Bütçe açığı, bölgeler arası gelişmişlik farkları, vergi adaletsizliği önümüzde riskler olarak duruyor; ancak her şeye rağmen Türkiye geçen yılın en iyi performansını ekonomi alanında gösterdi. Bu tablonun ortaya çıkmasında, özel kuruluşların büyüme-yatırım vizyonları ve yetenekli profesyonellerin büyük katkısı oldu. Geride bıraktığımız yıl iş dünyasında -bana göre- şu isimler bir adım öne çıktı:

Ferit Şahenk/Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı: Medyadan bankacılığa, otomotivden turizme kadar faaliyet gösterdiği bütün alanlarda çok başarılı olan bir şirketler topluluğunu yönetiyor. Şahenk büyük bir vizyon ortaya koyup grup olarak daha önce bulunmadıkları yeni iş alanlarında ses getiren yatırımlara imza attı. Şahenk, iletişim gücü, bilgi birikimi ve fark yaratan kişisel özellikleriyle Türkiye’ye değer katan isimlerden biri.

[[HAFTAYA]]

Hamdi Topçu/Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı: Topçu şirketin tepesinde yer aldığı için onun adını öne çıkardım ama aslında Temel Kotil’den pilotlara, kabin görevlilerinden yer hizmetlerine kadar bütün ekip muazzam bir küresel başarı hikâyesine ortak oldu. Bugün dünyanın her yerine uçan, rekabetçi ve akılcı yönetilen bir şirket var karşımızda.

Tahsin Yılmaz/Türk Telekom CEO’su: 1980’lerin sonunda telekomünikasyon alanında çalışmaya başlayan Yılmaz, TTNET’te örnek bir iş modeli ortaya koydu. Şimdi Türkiye’nin en büyük ve güçlü şirketlerinden birinin başına getirilmiş olması, Tahsin Yılmaz’ın yeteneklerini gösteriyor.

Serpil Timuray/Vodafone İcra Kurulu Başkanı: Türkiye’nin en başarılı iş kadınlarından. Çalışmaları Londra merkez tarafından da fark edildiği için, sorumluluk alanı Türkiye’nin ötesinde bölgesel operasyonları kapsayacak şekilde genişletildi. Abone sayısı, marka algısı ve sosyal sorumluluk projeleriyle fark yaratan bir modele imza attı.

Rahmi Koç/Koç Holding Onursal Başkanı: Türkiye iş dünyasının en karizmatik temsilcisi. Mustafa Koç ve Ali Koç gibi genç kuşak temsilcilerin aktif yönetime geçtiği şirketler topluluğunda “akil adam” sıfatıyla ağırlığını hissettirdi. Şirket, Türkiye özelleştirme tarihinin en büyük ikinci projesini kazanan grupta yer aldı.

Ümit Boyner/TÜSİAD Başkanı:
“Erkekler Kulübü” olarak görülen derneği siyasi tartışmaların çok sertleştiği bir dönemde başarıyla yönetti. Pozitif enerjinin ve güleryüzlü yönetim anlayışının temsilcisi oldu.

Tamer Özmen/Microsoft Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı: İngiltere ve Amerika’da çok başarılı bir grafik çizip kısa süre önce Türkiye operasyonunun başına getirilen Özmen, Windows 8’i Türkiye’nin en çok konuşulan teknolojik fenomenlerinden biri olarak öne çıkardı. 2013’ün de yıldız yöneticilerinden biri olmaya aday.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder