Ekonomi İş dünyası Türk makinesi için kamera karşısında

İş dünyası Türk makinesi için kamera karşısında

Paylaş
İş dünyası Türk makinesi için kamera karşısında

Makine Tanıtım Grubu'nun Türk makinesi ile ilgili algılamanın güçlendirilmesi amacıyla başlattığı kampanyaya Mustafa Koç, Güler Sabancı, Bülent Eczacıbaşı, İdil Yiğitbaşı, Cem Boyner, Erdoğan Demirören ve Abdulkadir Konukoğlu tanıtım filminde yer alarak destek oldu

YÜZDE 70’İNİ ÜRETİRİZ

Haberin Devamı

Makine Tanıtım Grubu’nun (MTG), Türk makinesi ile ilgili algılamanın güçlendirilmesi amacıyla başlattığı tanıtım kampanyası ‘Türk makineleri tıkır tıkır çalışıyor’un ikinci ayağı başladı. Kampanyanın tanıtım toplantısında konuşan MTG ve Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Adnan Dalgakıran, bütün gelişmiş ülkelerde kendi ülkesinin ürünlerini kullanmak yönünde ciddi bilinç olduğunu, 22.5 milyar dolarlık makine ithalatının yüzde 70’inin Türkiye’de üretilebileceğini savundu.

TIKIR TIKIR YAYILMALI

Adnan Dalgakıran ‘Tıkır tıkır’ kavramının tüm sektörlerde yayılması gerektiğini belirterek şöyle konuştu: “Yeni tanıtım filmimizde Mustafa Koç, Güler Sabancı, Bülent Eczacıbaşı, İdil Yiğitbaşı, Cem Boyner, Erdoğan Demirören ve Abdulkadir Konukoğlu gibi isimler yer alarak rekabet, teknoloji, özgün tasarım ve kalitenin önemine ilişkin mesajlar verdiler. Kendileri sanayinin, emeğin, teknolojinin ne olduğunu çok iyi bilen insanlar. Onların desteği bizim için çok önemli.”

Haberin Devamı

5 YILDA BİRİNCİ OLACAK

Sektörün 2008’de 132 milyar dolar olan ihracattan yüzde 8 pay aldığını belirten Adnan Dalgarıkan, “Bunun yüzde 15’in üzerine çıkarılması gerekiyor. Sektör Türkiye’nin 202 milyar dolar olan toplam ithalatından yüzde 11.2 pay alıyor. 5 yılda makine sektörünün ülke ihracatında birinci sıraya yükselmesini hedefliyoruz” dedi. Dalgakıran, 2008’de Türkiye’nin 200 ülkeye ihracat yaptığını, bunların arasında Almanya, İngiltere, Fransa, ABD gibi dünya makine devlerinin de bulunduğunu kaydetti.

YOLA DEVAM EDECEĞİZ

Makinecilerin destek gelse de gelmese de yoluna devam edeceğini belirten Adnan Dalgakıran, Türkiye’nin kısa sürede küresel güç haline gelebilmesi için teknoloji üretir hale gelmesi gerektiğini ifade etti. Adnan Dalgakıran, “Bunun için herkese görevler düşüyor. Türk makine sektörünü dünyada büyük bir lobi haline getirmeyi istiyoruz. Türkiye’de oyuncular iyi, ama kolektif bir oyun oynanamıyor. Biz bu kolektif oyunu oynamak istiyoruz” diye konuştu.