Ekonomi İş dünyası temkinli iyimser

İş dünyası temkinli iyimser

Paylaş
İş dünyası temkinli iyimser

Ekonomi dünyası, krizle geçen bir yılın ardından 2010'a temkinli iyimserlikle giriyor

VERİLER DAHA İYİ GELİYOR

Haberin Devamı

Türkiye’nin ‘Kriz teğet geçer’ diye başlayıp ilk üç ayda yüzde 14.7, ikincide yüzde 7.9, üçüncüde yüzde 3.3 daralmaya imza attığı 2009 yılı, işçisinden sanayicisine toplumun tüm kesimleri için zor geçti.

Son aylarda, krizin en kötü noktasına göre sanayi üretiminin artması, tüketici güveninde bir miktar toparlanma görülmesi ve ihracatın yeniden kıpırdanmaya başlaması, gelecek yıl için iyimserlik getirdi. Ancak süren sorunlar ve artan siyasi gerginlik, bu iyimserliğin ‘temkinli’ biçimde dile getirilmesine neden oluyor.

TEŞVİK TALEBİ SÜRÜYOR

İstanbul Sanayi Odası, göstergelerin iyileştiğini ancak 2001 krizine kıyasla daha zayıf bir toparlanmaya işaret ettiğini belirtiyor. Sabancı Holding Perakende Grubu Başkanı Haluk Dinçer, hükümetin Orta Vadeli Program’da belirttiğinden daha iyi bir 2010 yılı olacağını söylüyor.

Haberin Devamı

Otomotivciler görülen toparlanmaya rağmen, iç pazarın canlandırılmasına yönelik destek ihtiyacının devam ettiğine dikkat çekiyor. Yabancı yatırımcılar ise yabancı yatırımda kriz öncesi seviyenin 2011’den önce yakalanamayacağını dile getiriyor.