Gündem İrem'in katiline müebbet istemi

İrem'in katiline müebbet istemi

Paylaş
İrem'in katiline müebbet istemi

Bursa'da travesti İrem'i öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Emrah Şen için ömür boyu hapis istendi

Bursa'da geçen ay ‘İrem' takma adını kullanan 28 yaşındaki Mesut Şaban Okan'ı 12 bıçak darbesiyle öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 22 yaşındaki Emrah Şen hakkındaki soruşturma tamamlandı. Yakalandığında “Onunla ilişkiye girdim. Sonra kendi benimle ilişki istedi. Kabul etmeyince kavga ettik” diyen Okan hakkında ömür boyu hapis cezası istendi.

Haberin Devamı

Bursa'da internet üzerinden tanıştığı kişilerle cinsel ilişkiye giren ‘İrem’ takma adlı travesti Mesut Şaban Okan, 21 Eylül gecesi Altıparmak Semti'ndeki evinde bıçaklanarak öldürüldü. Vücudunda 12 bıçak darbesi bulunan ve boğazından karın boşluğuna kadar kesilen Mesut Şaban Okan'ın cesedini eve gelen ‘Seray’ takma adlı travesti arkadaşının kapı açılmayınca şüphelenip haber verdiği polisler buldu.

SİGARA İZMARİTİNDEN BULUNDU

Evde sigara izmariti ve cinayeti işleyen kişinin kan izlerini tespit eden polis, katilin olay sırasında elini kesmiş olabileceğini düşünerek Bursa ve ilçelerindeki tüm sağlık kuruluşlarını uyardı. Elini kesen 50 kişinin bilgisini alan polis, bu kişilerden Mesut Şaban Okan ile uzun süreden bu yana telefon ile konuşup internetle iletişim kuran Emrah Şen, olaydan iki gün sonra gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Evde kanlı kıyafet ve cinayette kullanılan bıçağı bulan polis, elini kestikten sonra Gemlik Devlet Hastanesi'nde pansuman yaptırıp, aldığı raporu da çalıştığı Gemlik Organize Sanayi Bölgesi'ndeki otomobil firmasına veren Emrah Şen, Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde cinayeti işlediğini kabul etti. Şen, Emniyet'teki ifadesinde, şöyle dedi:

'O DA İLİŞKİ İSTEYİNCE TARTIŞTIK'

“İrem ile uzun süredir görüşüyorduk. Olay günü tekrar evine gittim. Bir bira içtim. Kendisiyle cinsel ilişkiye girdim. Sonra o benimle ilişki istedi. Kabul etmedim. Aramızda tartışma çıktı. Küfür edince çıldırdım. Elime geçirdiğim bıçakla 2 yerine sapladığımı hatırlıyorum. Sonrasını bilmiyorum. Elimi kesmişim. Evde bulunan laptop, cep telefonları ve bazı ziynet eşyasını alarak kaçtım. Yakalanmamak için de Gemlik'te Devlet Hastanesi’ne giderek elime pansuman yaptırdım.”

Emrah Şen, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Savcılığın Şen hakkındaki soruşturması tamamlandı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Ekrem Şendoğan, Emrah Şen hakkında, ‘Kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açtı. Şen'in yargılanmasına önümüzdeki günlerde ağır ceza mahkemesinde başlanacak.

Haberin Devamı

Nail KAHRAMAN/BURSA, (DHA)