Dünya İran'daki Devrim Kutlamaları'nda Gül ve Erdoğan resimleri

İran'daki Devrim Kutlamaları'nda Gül ve Erdoğan resimleri

Paylaş
İran'daki Devrim Kutlamaları'nda Gül ve Erdoğan resimleri

İran İslam Devrimi'nin 32. yıl dönümü, ülke genelinde düzenlenen törenlerle kutlandı. Göstericiler sırasında açılan bir pankart dikkat çekti

Devlet televizyonu, başkent Tahran’ın yanı sıra diğer 30 eyalette düzenlenen kutlama törenlerine milyonlarca kişinin katıldığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın da konuşma yaptığı Tahran’daki Azadi Meydanı ve çevresindeki törenlere yüz binlerce kişi katıldı.

Haberin Devamı

Erken saatlerden itibaren törenlerin yapılacağı alana hareket eden vatandaşlar, İran bayraklarının yanı sıra dini ve siyasi liderlerin fotoğraflarını taşıdı. Meydandaki Azadi Kulesi ile etrafının bayrak ve flamalarla süslendiği törenlerde devrim marşları çalındı. ABD ve İsrail aleyhinde sloganların atıldığı kutlamalarda, ABD Başkanı Barack Obama’nın burnunu Pinokyo burnuna benzeten fotoğraf taşındı.

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in Amerikan bayrağının renklerinden yapılmış kravat taktığı fotoğrafın da taşındığı törenlerde, bu ülkedeki halk hareketini destek amacıyla Mısır bayrakları dalgalandırıldı. Törende ayrıca Türkiye, Brezilya, Lübnan, Venezuela ve diğer bazı ülkelerin bayrakları ile liderlerin fotoğraflarının yer aldığı tablonun taşınması dikkati çekti.

Haberin Devamı

Yerli ve yabancı çok sayıda gazetecinin takip ettiği törenlere üst düzey siyasi, askeri ve dini liderler ile çeşitli sivil toplum kuruşları ve kurumların temsilcileri de katıldı.