Dünya İran: Irak sınırını geçmedik

İran: Irak sınırını geçmedik

Paylaş
İran: Irak sınırını geçmedik

İran: Irak sınırını geçmedik

İran, askerlerinin Irak sınırını geçerek bir petrol kuyusunu ele geçirdiği iddialarını yalanladı.

Haberin Devamı

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, İran tarafından hiçbir unsurun Irak sınırını geçmediğini bildirdi.
"Irak’ta bir petrol kuyusunun İran tarafından işgali iddiasını kesin bir dille tekzip ediyoruz" diyen Burucerdi, "Batılı kitle iletişim araçlarının iki ülke ilişkilerini bozmaya yönelik propaganda yaptığını" söyledi.

Konunun Irak makamlarıyla diplomatik yollardan araştırıldığını ve olası bir sorunun en kısa sürede halledileceğini belirten Burucerdi, İran-Irak ilişkilerini, "dostça ve kardeşçe" olarak değerlendirdi.

Burucerdi, iddiaların köklü ve derin İran-Irak ilişkilerine zarar veremeyeceğini kaydetti ve Iraklı yetkililerden Batılı medyanın olumsuz propagandalarının etkisinde kalmamalarını istedi.

Haberin Devamı

İran’ın Bağdat Büyükelçisi Hasan Kazımı Kumi de konuya ilişkin açıklamasında, iddiaların iki ülke ilişkilerini bozmaya yönelik olduğunu söyledi.
Konunun araştırılması için İran ve Irak arasında diplomatik ve teknik mekanizmaların olduğunu belirten Kumi, bu tür iddiaların Tahran-Bağdat dostluğunu olumsuz etkilemeyeceğini kaydetti.

11 İran askerinin dün Irak sınırını geçerek bir petrol kuyusunu işgal ettiği ve bölgeye İran bayrağı çektiği belirtilmişti.