Gündem İran askerleri Vanlı çobanı vurdu

İran askerleri Vanlı çobanı vurdu

Paylaş
İran askerleri Vanlı çobanı vurdu

İddiaya göre, Türk topraklarına giren İran askerleri, kendisine koyun vermeyen Vanlı çobanı silahla yaraladı

Van'ın Başkale ilçesi Böğrüpek köyünün İran sınırı yakınında hayvan otlatan Aydın Yelekçi isimli köy çobanı İran askerleri tarafından önce darp edilldi, sonra da açılan ateş sonucu yaralandı.

Haberin Devamı


Olay, dün gece saatlerinde İran sınırında bulunan Böğrupek köyü yakınlarında meydana geldi. Sınırda hayvanları otlatan köy çobanı AydınYelekçi, sınırda İran askerleri tarafından önce dövüldü, sonra açılan ateş sonucu yaralandı.

Yaralı köy çobanı Yelekçi üzerinde bulunan cep telefonuyla hemen durumu amcasının oğlu Mirhan Yelekçiye bildirdi. Bunun üzerine köylüler hemen olayın olduğu bölgeye giderek yaralı olan Yelekçi'yi hemen köye götürdü. Başkale Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı çoban Yelekçi, burada yapılan ilk müdahalesi ardından Van Eğitim ve araştırma hastanesine sevk edildi.


Yaralı çoban Aydın Yelekçi'nin ilk ifadesinde koyunlarını köyün 1 kilometre dışında otlatırken, İran askerlerinin Türkiye topraklarına girdiklerini ve kendisinden birkaç tane koyun istediklerini kendisinin de bu isteklerine karşı çıkınca İran askerleri tarafından silah dipçikleriyle ve tekme tokat dövdüğünü daha sonra İran askerleri tarafından vurulduğunu iddia etti. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

DHA

Haberin Devamı