Ekonomi iPhone X Türkiye'ye ne zaman gelecek? (iPhone X fiyatı ve özellikleri)

iPhone X Türkiye'ye ne zaman gelecek? (iPhone X fiyatı ve özellikleri)

Paylaş
iPhone X Türkiye'ye ne zaman gelecek? (iPhone X fiyatı ve özellikleri)

Apple severler, şirketin yeni kampüsü Apple Park'taki Steve Jobs Oditoryumu'nda gerçekleşen tanıtımla iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X olmak üzere üç yeni telefon, yeni işletim sistemleri, Apple TV 4K ve Apple Watch Series 3 ile adeta yenilik yağmuruna tutuldu

Apple'ın iPhone'un 10. yılında herkesin kafası karışmış durumdayken, bol cihazlı bir tanıtım yaptı. Şirketin, üç farklı telefon tanıtacağı sızıntılar söylentiler arasında en sağlamı çıkarken, iPhone 7s ve iPhone 7s Plus yerine iPhone 8 ve iPhone 8 Plus geldi. Fiyatlar da 699 dolardan başlayınca, Apple hayranları umutlandı. Ancak bir sürpriz biraz tadı kaçırdı.


SÜRPRİZ iPHONE'A ŞOK FİYAT!


Tim Cook, geleceğin telefonu diyerek iPhone X'i tanıtmaya başlayınca, bu adın geçici olduğunu iddia edenler biraz bozulmuş olabilir, fakat boydan boya OLED ekran, yüz tanıma, home tuşunun kalkması gibi beklentileri karşılayan sürpriz, fiyatta da şaşırtmadı.

TÜRKİYE FİYATLARI NE OLACAK?


999 dolardan başlayan fiyatla, en pahalı iPhone hâline gelen iPhone X, ülkemizde de 5.295 TL fiyatla satılabilir. Güncel kur ile yapılan hesaplamalara göre 699 dolarlık iPhone 8'in 3.760 TL, iPhone 8 Plus'ın ise 4.295 TL'den başlayan fiyatlarla satılabilir. Ancak iPhone X'in Türkiye'ye ne zaman geleceği hala belirsiz...

NASIL HESAPLANDI?


Hesaplama yöntemimiz ise oldukça basit. Önceki iPhone'un çıkış fiyatını da dolar-TL olarak kıyaslamanın yanı sıra, şu an veirlen ABD fiyatlarını önce 1,06 sonra, vergiler için 1,25 ve 1,18 ile çarpıldı. Bu durumda da mevcut kurla satılacağını düşündüğümüz fiyatlar ortaya çıktı. (Habertürk)

Haberin Devamı