Bilim - Teknoloji iPhone 4 ve iOS 7...
Paylaş
iPhone 4 ve iOS 7...

Eski iPhone 4'ünüz iOS 7'yi akıcı bir bir biçimde çalıştırabilecek mi? Cevabı testimizde!

iOS 7, hangi iPhone'da ne kadar hızlı çalışıyor? Apple'ın mobil işletim sisteminin yeni sürümünü iPhone 4, 4S ve iPhone 5'te denedik.

Haberin Devamı

Apple, iOS 7 Beta 1'den bu yana sistemde birçok değişiklik yaptı. Bunun yanında performansı geliştirmek için de durmadan çalışıyor. Ancak final sürümde büyük bir değişikliğin olması beklenmiyor.

Performans karşılaştırması: iPhone 5 iyi, iPhone 4 kötü

Hız testlerimizde Apple'ın harita hizmeti ve Safari gibi standart uygulamaların açılış hızlarını ölçtük. Bunun yanında Control Center'ın ve Notification Center'ın ne kadar hızlı çalıştığına baktık.

Daha eski iPhone, daha kötü performans

iPhone 5'te belirgin bir takılma yaşamadık. Çok küçük takılmalar web tarayıcısında grafikleri yüklerken ve uygulama mağazasında yaşanabiliyor. Ancak iPhone 5 genel olarak iOS 7'yi son derece akıcı bir biçimde çalıştırıyor. iPhone 4'te ise durum biraz farklı. iOS 7, iPhone 4'te daha sık takılıyor, özellikle de uygulamaları ilk kez açtığınızda. Yine de uygulamalarda iPhone 5 ile arasındaki performans farkı çoğu kez fark edilmeyecek kadar düşük.

Haberin Devamı

Üç yaşındaki iPhone 4, iOS 7 beta 5'te genel olarak diğer iPhone'ların gerisinde kalıyor. Giriş ekranları arasında dolaşmak, uygulamaları açıp kapamak, web tarayıcısını kaydırmak iPhone 4'te belirgin biçimde daha yavaş.

Apple'ın iOS 7'nin final sürümünü yayınlayana kadar bir miktar zamanı var. Şirket bu süre içinde iOS 7'nin iPhone 4'teki performansını iyileştirmezse, iPhone 4 sahipleri bu güncellemeden çok da memnun kalmayabilir.

Resimlerle: İşte tasarımı baştan aşağı yenilenen iOS 7!

Kaynak: CHIP Online