Ekonomi iPad'i Brezilya'da üretecekler

iPad'i Brezilya'da üretecekler

Paylaş
iPad'i Brezilya'da üretecekler

Dünyanın en büyük fason elektronik üreticisi Foxconn'un Brezilya'ya yapacağı yatırımın ardından iPad artık Brezilya'da da üretilebilecek

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, yaptığı açıklamada, Foxconn'un Brezilya'ya yapmayı planladığı yatırımın tutarının 12 milyar doları bulabileceğini söyledi.

Rousseff, hükümetinin, şirketle çeşitli seçenekleri müzakere ettiğini, yatırım konusunda 5-6 yıl süresince 300 ile 400 milyon dolardan 12 milyar dolara uzanan çok çeşitli imkanlar bulunduğunu ifade etti.

Brezilyalı yetkililer Foxconn'un Kasım ayında ülkede iPad üretimine başlayabileceğini belirtiyor.

Brezilya pazarına geçen yıl giren iPad'in satış fiyatı yüksek ithalat vergileri nedeniyle 1,000 dolardan başlamıştı. Aynı ürünün ABD'deki satış fiyatı ise 400 dolar civarında bulunuyor. Uzmanlar, Latin Amerika pazarına ürün sunmak için Brezilya'nın en uygun ülke olduğunu ifade ediyor. Ancak birçok şirket yüksek ithalat tarifeleri nedeniyle ülkeye girişte zorlanıyor.

Tayvan merkezli Foxconn'un Apple, Hewlett Packard ve Dell gibi tüketici elektroniği markalarına üretim yaptığı fabrikalarının çoğunluğu Çin'de bulunuyor. Çin'de işgücü maliyetlerinin artmasının ardından Foxconn, operasyonlarını Çin'den başka ülkelere genişletmeyi planlıyor.

Haberin Devamı