Spor İntikamın adı: Lionel Messi

İntikamın adı: Lionel Messi

Paylaş
İntikamın adı: Lionel Messi

Kral Kupası'nı Real Madrid'e kaptıran Barcelona Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Santiago Bernabeu'da Real Madrid'i Messi'nin golleriyle 2-0 yendi ve rövanş için büyük avantaj sağladı

La Liga ve İspanya Kral Kupası olmak üzere beş günde iki kez karşılaşan dünyanın iki devi, bu kez Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında kozlarını paylaştılar.

Haberin Devamı

Jose Mourinho ve Pep Guardiola'nın basın toplantılarındaki konuşmalarıyla daha önce başlayan maçta Real Madrid'de sakatlığı süren Sami Khedira ve cezalı Ricardo Carvalho forma giymezken Barcelona'da ise Osasuna maçında sakatlanan Maxwell kadroda yer almadı.

Sakatlıktan kurtulan Gabriel Milito yedekler arasında yer alırken kaptan Carles Puyol ise Santiago Bernabeu'da ilk 11'de maça başladı.

İki takım şu 11'lerle sahaya çıktı:

Real Madrid: 1-Iker Casillas; 17-Alvaro Arbeloa, 18-Raul Albiol, 4-Sergio Ramos, 12-Marcelo; 3-Pepe, 14-Xabi Alonso, 10-Lassana Diarra; 23-Mesut Ozil, 7-Cristiano Ronaldo, 22-Angel Di Maria.

Barcelona: 1-Victor Valdes; 2-Daniel Alves, 3-Gerard Pique, 14-Javier Mascherano, 5-Carles Puyol; 16-Sergio Busquets, 6-Xavi, 15-Seydou Keita; 17-Pedro, 10-Lionel Messi, 7-David Villa.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5302","5302","201104","5302-4.jpg");

BARCELONA, REAL'E TOP GÖSTERMEDİ

Karşılaşmanın ilk tehlikeli pozisyonu 11. dakikada yaşandı. Ceza sahası dışının sağ çaprazından sert vuran David Villa'nın şutu direğin dibinden auta gitti. İlk dakikalarda Barcelona'nın devamlı paslaşması dikkat çekerken Real Madrid ise sanki hata kovalar gibiydi. Karşılaşmanın ikinci pozisyonu da Barcelona'dan geldi. 25. dakikada ceza sahası içinden Xavi'nin vuruşu tecrübeli Iker Casillas'dan döndü. İlk 30 dakikada topu hakimiyetinde bulunduran Barcelona uzak şutlarla kaleyi yokladı.

İlk 30 dakikada Xavi 3 kez kaleyi yokladı. 38. dakikada ise tansiyon yükseldi. Arbeloa ve Pedro arasında yaşanan mücadele sonunda Barcelonalı yerde kalırken birden bire maçta elektrik yükseldi. Özellikle Barcelonalı futbolcular hakeme büyük tepki gösterirken ortam kısa süre içerisinde eski sukunetine geri döndü. İlk yarının son dakikasında Real Madrid'de Ronaldo'nun ceza sahası dışından attığı şut kaleci Valdes'den geri döndü.

Dönen topa Mesut Özil hareketlendi fakat yan hakem ofsayt bayrağıyla pozisyonun gelişimini durdurdu. İlk yarı 0-0 sona ererken ilk yarıda pozisyondan çok Barcelonalı futbolcuların faul itirazları dikkat çekti. Barcelona kontrollü futbolu seçerken Real Madrid Kral Kupası'nda olduğu gibi geir çeklip fırsat kovaladı.

PINTO'YA KIRMIZI KART!

Devre arasında her iki takım da soyunma odasına giderken bir anda tünelin önünde kavga çıktı. Valdes'in başrolde olduğu kavga sonucu Barcelona'nın yedek kalecisi Pinto'ya kırmızı kart çıktı.

YÜKSEK TANSİYON!

İkinci yarıya Mourinho bir değişiklikle başladı. İlk yarıda etkili olamayan Mesut Özil'i çıkartan Portekizli onun yerine Togolu forvet Emmanuel Adebayor'u soktu. İkinci yarıyla beraber Real Madrid biraz daha ofansif oynamaya başladı. 50.dakikada yüzde 71'e-29 Barcelona'nın top hakimiyeti bulunurken Real, Ronaldo ile gol şansı yakaladı fakat tecrübeli Puyol buna izin vermedi.

RAMOS RÖVANŞTA YOK

53. dakikada Messi'ye faul yapan Sergio Ramos'a hakem sarı kartını gösterdi. İspanyol savunma oyuncusu böylece cezalı duruma düştü. Ramos, Camp Nou'daki rövanş maçında takımını yalnız bırakacak.

PEPE'YE KIRMIZI KART! MOURİNHO DA TRİBÜNLERE

61. dakikada Real Madrid'de Pepe kırmızı kartla oyundan atıldı. Dani Alves'e sert bir faul yapan Pepe'ye hakem Wolfgang Stark kırmızı kartını gösterdi. Böylelikle Ramos'tan sonra Pepe de rövanş maçında forma giyemeyecek. Bu pozisyon sonrası itirazlarını sürdüren Real Madrid teknik direktörü Jose Mourinho'ya Stark kırmızı kartını gösterdi. 63. dakikadan sonra Mourinho maçı tribünlerden takip etti.

68. dakikada Barcelona önemli bir fırsattan yararlanamadı. David Villa'nın sol çaprazdan şutunu Iker Casillas çeldi. Dönen topa Pedro kafayla vurdu ve top auta gitti.

VE MESSİ SAHNEYE ÇIKTI

Barcelona sonunda golü buldu. 77. dakikada sağ kanattan gelen ortaya ayağını sokan Arjantinli Messi, Casillas'ı avladı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Messi, kariyerinde ilk kez bir yarı final golü kaydetti. 87. dakikada Messi'den ikinci gol geldi. Messi rakiplerinden teker teker sıyrılarak Casillas'a karşı karşıya kaldı ve hemen yanından topu filelere gönderdi. Barcelona bu golle 2-0 öne geçti.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Barcelona Santiago Bernabeu'da Real Madrid'i 2-0 yendi. Barcelona'nın gollerini Lionel Messi atarken Barcelona final yolunda büyük avantaj sağladı. Diğer yarı final maçında da Manchester United Schalke'yi 2-0 yenmişti.

Haberin Devamı