Gündem İnternette tanıştığı kadınları dolandırdı!

İnternette tanıştığı kadınları dolandırdı!

Paylaş
İnternette tanıştığı kadınları dolandırdı!

İnternetten tanıştığı ve kendisini farklı isimlerle tanıttığı zengin ve iş sahibi kadınları, evlenme vaadiyle kandırıp dolandırdığı ileri sürülen zanlı, Çanakkale'de yakalandı.

İnternette tanıştığı bir kişi tarafından evlenme vaadiyle dolandırıldığını ileri süren bir kadının şikayeti üzerine çalışma başlatan Çanakkale Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara, Eskişehir ve Çanakkale’de işlediği suçlar nedeniyle de aranan ve sahte kimliklerle dolaşan Cengiz Şimşek’i (45) gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Hakkında kesinleşmiş 12 yıl 6 ay hapis cezası bulunan zanlı cezaevine gönderildi.

Şimşek’in, yakalandığı sırada, Ankara Emniyet Müdürlüğünce suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, İstanbul Emniyet Müdürlüğünce 6136 sayılı SKM iddiasıyla arandığı, Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesinde cinsel istismar ve dolandırıcılık iddiasıyla davasının devam ettiği öğrenildi.

-EVLENME VAADİYLE DOLANDIRICILIK İDDİASI-

Bir süre astsubay olarak görev yapan, 1994’te Metris Cezaevinde adli emanetteki zimmetli malzemelerin satılmasına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanması üzerine görevinden ihraç edilen Cengiz Şimşek’in, internetteki farklı sosyal paylaşım sitelerine "Ümit Yıldız", "Hakan Dana" ve "Savaş Mete" isimleriyle kaydolduğu ve bu isimlere ait sahte kimlikleri kullandığı tespit edildi.

Haberin Devamı

Kendisini Hamburg Üniversitesinden mezun mimar, Mısır’da görev yapan bir diplomatın oğlu olarak tanıttığı bildirilen Şimşek’in, internetteki isimlerinin yanına yabancı bir isim ekleyerek, kadınları etkilemeye çalıştığı öğrenildi.

Kendisine hedef olarak zengin ve iş sahibi kadınları seçen zanlının, internetten tanıştığı kadınları evlenme vaadiyle kandırarak ilişkiye girdiği ve çeşitli bahanelerle para aldığı ileri sürüldü.

Bilgisayarında 20’den fazla kadına ait bilgileri ve birlikte çekilmiş görüntüleri depoladığı belirlenen Şimşek’in, görüntüleri şantaj amaçlı kullandığı iddia edildi.

Bugüne kadar, çok sayıda kadınla bu şekilde birlikte olduğu iddia edilen zanlının, emniyetteki ifadesinde, yaptıklarından pişman olduğunu ve cinsel saplantılarından dolayı tedavi olmak istediğini söylediği öğrenildi. Şimşek’in, bilgisayarında bulunan görüntüleri de "fantezi" amaçlı sakladığını beyan ettiği bildirildi.

Zanlıdan elde edilen bilgisayar, cep telefonları ve hard disklere el konuldu.
Bu arada, bazı internet sitelerinde, zanlıya ilişkin daha önce yer alan haberlere, mağdur kadınların, "Para için yapmayacağı şey yoktur", "Ben de tanıyorum bu adamı, Allah belasını versin, beni de aynı vaatlerle kandırdı. Borç taktı, şu an çok zor durumdayım", "Bu adamın ilk vukuatı değil, şu an birçok mağdur bir araya gelmiş bulunmaktayız, lütfen mağdur olan varsa ulaşsın bize", "Yakın arkadaşıma da aynı şekilde yaptı, şantaj yoluyla adı Ümit Yıldız Guebsenof’tur" şeklinde yorumlarda bulundukları görüldü.

Haberin Devamı