Gündem İnternette fuhuş pazarlığı

İnternette fuhuş pazarlığı

Paylaş
İnternette fuhuş pazarlığı

Antalya'da bir sosyal paylaşım sitesinde tanıştıkları erkeklere fotoğraflarını gönderip para karşılığında cinsel ilişkiye giren yabancı uyruklu 3 kadın ile bu kadınları pazarlayan 2 kişi yakalandı

Döşemealtı İlçe Asayiş Büro Amirliği ekipleri, internet üzerinden kadın pazarlandığı ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Sivil polisler bir sosyal paylaşım sitesinde erkeklere arkadaşlık daveti gönderip sonra da fotoğraflarını yollayarak para karşılığı fuhuş yaptıkları iddia edilen kadınlara ve onları erkeklere pazarlayan 2 kişiye internet üzerinden ulaştı.

Polis müşteri gibi pazarlık yaptığı kadınlarla, her biri için gecelik 500’er dolara anlaştı. Ukrayna uyruklu 25 yaşındaki Tatiana V. ve 20 yaşındaki Anastasia U. ile Moldova uyruklu 24 yaşındaki Ekaterina C.’yi erkeklere pazarladığı iddia edilen 30 yaşındaki Mahir C. ve 26 yaşındaki Ali Rıza Y., müşteri sandıkları polislere 3 kadını götürdü.

Döşemealtı İlçe Asayiş Büro Amirliği’ne 30 metre uzaklıkta buluşma yeri verilen şüpheliler, kadınları teslim edip paralarını aldıkları sırada kimliklerini açıklayan polisler tarafından gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerle yabancı uyruklu 3 kadın, Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi.

Burada tercüman aracılığıyla ifadeleri alınan kadınlar, ülkelerinde mankenlik ve fotomodellik yaptıklarını söyledi. 3 kadın ülkelerine gönderilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü misafirhanesine gönderildi. Mahir C. ve Ali Rıza Y. ise sorgularının ardından adliyeye sevk edilecek.

Soner KOCAER/DHA