Bilim - Teknoloji Internet Explorer'da Deprem Etkisi!
Paylaş
Internet Explorer'da Deprem Etkisi!

Microsoft'un, internet tarayıcısı pazarında lider konumda bulunan Internet Explorer'ı, uzun bir süreden sonra ilk defa pazarda bu kadar geriye düştü!

İnternet tarayıcısı pazarı kısa süre içerisinde radikal değişikliklere sahne olacak gibi görünüyor. Popüler yazılım firması Microsoft'un başarılı tarayıcısı Internet Explorer, tüm versiyonlarıyla birlikte pazarın genelinde hayli büyük pazar payına sahip olmasıyla biliniyordu. Microsoft'un Internet Explorer'ı ne var ki uzun bir süreden (belki de yıllar) sonra pazar payında %50'nin aşağısına düştü!

Haberin Devamı

StatCounter isimli dünyaca ünlü bir istatistik araştırma ve analiz firmasının yayınladığı son verilere göre, Internet Explorer, pazarın genelinde %49.87'lik dilime kadar geriledi. Internet Explorer'ın en büyük rakibi olarak görülen Firefox ise eylül ayı içerisinde pazar payını %31.5'e yükseltti. Google'ın yükselen tarayıcısı Chrome, bu kısa süre zarfında şimdiden %11.54'lük dilime sahip oldu. Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.