Bilim - Teknoloji Internet Explorer 10 Windows Vista desteği sunmuyor
Paylaş
Internet Explorer 10 Windows Vista desteği sunmuyor

Microsoft eski Windows sürümlerini ortadan kaldırmaya kararlı gözüküyor. Windows XP'den sonra şimdi de Windows Vista için hamleler yapılmaya başlandı

Windows sürümleri arasında en kötü üne sahip olanlardan biri hiç şüphesiz ki Vista. XP'den sonra insanların bir türlü ısınamadığı Vista, Windows 7'nin de çıkmasıyla unutulmaya yüz tuttu. Windows 7'nin çıkmasından sonra eski sürümleri unutturmaya çalışan Microsoft bunun için yeni bir adım attı. Microsoft'un bu seferki hedefinde ise Vista var.

Haberin Devamı

Yeni yayınlanan Internet Explorer 10 Preview 1 sürümünü indiren Vista kullanıcıları bir sürprizle karşılaştılar. Kurulum başladıktan kısa bir süre sonra, Vista kullanıcılarının karşısına Internet Explorer'ın sadece Windows 7'de çalıştığını belirten bir uyarı çıkıyor. XP'den Sonra Vista Microsoft böylece daha önce Windows XP'yi ortadan kaldırmak için yaptığı mücadeleyi Windows Vista için de resmen başlatmış oldu.

Windows Vista'da çalışmayan ilk web tarayıcısı olma unvanı da Internet Explorer 10'un olmuş oldu. Microsoft bu konuda yaptığı açıklamada Windows Vista'nın Internet Explorer 10'un sunacaklarına ayak uyduramayacağını, bu yüzden sadece Windows 7 desteği olduğunu belirtti. Internet Explorer 9'un da Windows XP'de çalışmadığını hatırlatalım.

Haberin Devamı

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.