Gündem İnternet dolandırıcılarına dikkat!

İnternet dolandırıcılarına dikkat!

Paylaş
İnternet dolandırıcılarına dikkat!

İnternet satış siteleri aracılığıyla dolandırıcılık yapanların sayısı giderek artıyor. İstanbul'da 35 bin lira vurgun yapan bir kişi yakalandı

İstanbul'da, sokakta beğendiği otomobil ve TIR'ların fotoğraflarını internet satış sitesi koyarak 35 bin lira dolandırdığı ileri sürülen 55 yaşındaki Ali Yalçın N. yakalandı.

Haberin Devamı

Sitede yayınlanan bir otomobili beğenen bir kişi numarası verilen hesaba 500 TL yatırdı. Bu kişi daha sonra cep telefonundan Ali Yalçın N. arayarak “Ben kaporamı yatırdım. Gelip arabamı görmek istiyorum” dedi. Ali Yalçın N. ise “Yanlış numarayı aradınız. Ben böyle bir kişiyi tanımıyorum. Otomobil resmi koymadım” dedi.

Çanakkale'de yaşayan mağdur 155 Polis İmdat'ı aradı. Sokakta dolaşan Güven Timleri parasını çekmek için Şişli’deki şubeye gelen Ali Yalçın N.'yi kıskıvrak yakaladı.

Ali Yalçın N., Asayiş Şube Müdürlüğü, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ndeki sorgusunda “Bir yanlışklık oldu. Paralar yanlışlıkla benim hesabıma yatırılmış” dedi. Ali Yalçın N.’nun dolandırılıcıktan 13 ayrı suçu olduğu ve 3 kez cezaevinde yattığı anlaşıldı.

Haberin Devamı

Ankara, Çanakkale, Kastamonu ve Düzce'den 60 kişinin Ali Yalçın N.'nin İstanbul’daki 4 ayrı bankada hesaplara kapora yatırdığı belirlendi. Ali Yalçın N., Şişli Adliyesi'ne sevk edildi.

Polis, Ali Yalçın N.'nin 55 bin TL dolandırdığı ileri sürülen suç ortağı Ersin T.'yi de arıyor.

"ÜRÜNÜ GÖRMEDEN KAPORA YATIRMAYIN"

Benzer bir dolandırıcılık olayı da Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde oturan Balıkesir Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki Kübra Bıçakçı'nın başına geldi. Bıçakçı, internet üzerinden cep telefonu almak isterken dolandırıldı.

Kendisini oto galerici olarak tanıtan dolandırıcıya 500 TL kaptıran genç kız, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Cep telefonu almak isteyen Kübra Bıçakçı, internet sitelerinde ilanını gördüğü ve kendisini oto galerisi sahibi olarak tanıtan Mithat Tüfekçi ile bağlantı kurdu.

1000 TL'ye satıldığı bildirilen cep telefonu (iphone) için 500 TL kaparo gönderen Kübra Bıçakçı, telefonu almak için gittiği Kütahya'da verilen adreste Mithat Tüfekçi'yi bulamayınca dolandırıldığını anladı.

Karakola gittiğinde aynı kişiler tarafından daha önce 2 kişinin daha dolandırıldığını öğrenince şaşkına dönen Bıçakçı, Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak suç duyurusunda bulundu. İnternetten alışveriş yapmak isteyen kişilerin, kesinlikle kapora yatırmamalarını tavsiye eden Bıçakcı, “Önce malzemeyi gidip görsünler ondan sonra kaporayı yatırsınlar” dedi.

Haberin Devamı