Murat Gülderen Instagram büyücüleri
HABERİ PAYLAŞ

Instagram büyücüleri

Haberin Devamı

Sosyal medya üzerinden yapılan başarılı girişimcilik örneklerine her zaman imrenmişimdir. Her şeyden önce büyük sabır istiyor. Sayfanın tanınması ve yeterli takipçi kazanması için 2-3 yıl bekleyenleri biliyorum. Ama sistem bir oturdu mu tadından yenmiyor.

Bir bakıyorsunuz daha okulunu bitirmeyen yüzlerce kişi büyük iş adamı olmuş. Önceki gün ilginç girişimlerle ilgili bir araştırma yaparken bir de ne göreyim, Instagram’ı büyücüler sarmış. Yanlış okumadınız bildiğiniz büyücüler. Yüzlerce var. Kahve, tarot, yıldızname, su, çay, büyü çözme, büyü yapma, muska yazma ne ararsan…

Hatta bazıları tutturma istatistiklerini de yayınlamış. Telefon numaraları var. Online bile bakıyorlar, istersen yanına da geliyorlar. Hizmet sınırsız yani. Kimi 20 liraya, kimi 50 liraya kimi de yaptığı işin zahmetine göre para istiyor. Kiminin takipçi sayısı 50 bini geçmiş.

Yorumlarda çoğu kişi eğlencesine baktırıyoruz dese de faldan büyüden medet umanların sayısı hızla artıyor. Hal böyle olunca da iştahlar iyice kabarıyor. Sektör haline gelmiş bu pazarda büyük paralar dönüyor. Siz kısmetinizle baş başa kalırken birileri parayla oynuyor. Bu hesaba göre her birinin aylık kazancı 10 bin lirayı geçiyor. Biraz mantık lütfen…


TWİTTER KAYBEDİYOR



Twitter’dan sahte hesaplarla teröre destek verenler, hakaret içeren yorum yapanlar, küfür edenler, tetikçilik yapanlar küresel çapta binlerce insanı canından bezdirdi. İkinci çeyrek finansal raporlarını açıklayan ABD’li sosyal medya platformuna üç ay boyunca kimse hesap açmamış.

Toplamda 328 milyon kullanıcıya sahip olan şirketin, 2’nci çeyrekte 4 milyon yeni kullanıcı kazanması bekleniyordu ancak toplam kullanıcı sayısı değişmedi.

Geçen yılın ikinci çeyreğinde 107 milyon dolar zarar eden Twitter, bu senenin ikinci çeyreğinde de 116 milyon dolar zarar açıkladı. Durum öteden beri böyleyken neden platforma çeki düzen verilmez anlamak güç.

ZEKİ TELEFON DÖNEMİ


Akıllı telefonlar, zeki telefonlara dönüşmeye başlıyor. Önümüzdeki yıldan itibaren bunun örneklerini görmeye başlayacağız. Yani yapay zekalı telefonlar gelecek.

İnsan gibi düşünecek, akıl yürütecek, nesnel gerçekleri algılayacak, kavrayacak ve sonuç çıkaracaklar. Yapay zekanın sınırı yok. Yakında telefonlarınız size sık sık nasihat vermeye başlarsa şaşırmayın.

YÜZME BİLEN KURTULDU


İstanbul bir hafta arayla ikinci bir sel felaketi yaşadı. Yüzlerce araç kullanılamaz hale geldi. İşyerleri ve evleri su bastı. Yüzme bilen pek çok kişi kıl payı ölümden döndü. Duvarlar yıkıldı, ağaçlar devrildi. Sosyal medyada akla zarar görüntüler var. Bunları sürekli yaşıyoruz da bu hayati önlemleri neden yıllardır alamıyoruz akıl almıyor?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder