Bilim - Teknoloji İnsanlığın geleceği için kadınların orgazm olması kilit önem taşıyor
Paylaş
İnsanlığın geleceği için kadınların orgazm olması kilit önem taşıyor

İtalya’da yürütülen bir araştırma kadınların cinsel ilişki sırasında orgazm olmasının, yüksek miktarda oksitosin hormonu üretilmesini sağladığını gösterdi. Bu hormonun doğum sırasındaki kasılma ve süt üretimininin kaynağı olduğuna dikkat çeken uzmanlar, bu sebeple orgazmın insanlığın geleceği konusunda kilit önem taşıdığı sonucuna vardı

Catania Üniversitesi’nden bilim insanları, 63 kadının katılımıyla bir araştırma gerçekleştirdi. Orgazm sıklıkları gibi seksle ilgili soruların sorulduğu araştırmada kadınların adet döneminden 12-15 gün önce kan örnekleri alındı, daha sonra bunlardaki cinsel ilişki öncesi ve sonrası oksitosin seviyesi ölçüldü.

Sputnik'in aktardığına göre; sonuçları Gynecological Endocronology dergisinde yayınlanan araştırmada oksitosin hormonunun miktarının orgazmla arttığı, cinsel aktivite sırasında orgazm yaşanmamasının bu hormonun seviyesinde bir değişikliğe yol açmadığı gözlendi.

Bilim insanları, oksitosin hormonu doğum sırasında rahim kaslarındaki kasılmaların ve göğüslerde süt üretimini sağlaması açısından gerekli olduğunu ve insanlığın başarılı bir şekilde türlerini devam ettirebilmesi için kadın orgazmının kilit önem taşıdığını vurguladı.

Haberin Devamı