Siyaset 'İnsan asılacaksa bile bir asaleti olmalı'
Paylaş
'İnsan asılacaksa bile bir asaleti olmalı'

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Ergenekon davasında aldığı müebbet hapis cezası sonrası duygularını böyle anlattı

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, bir mektup kaleme aldı. Danıştay saldırısı davası sanığı Osman Yıldırım hakkındaki beraat kararını duyduktan sonra salonu terk ettiğini söyleyen Başbuğ, "Sanıkların isminin ne zaman tombala torbasından çıkacağını beklemesi adeta bir işkenceye dönüştürülmüştü. İnsan asılacak olsa bile, bunun bir asaleti, kuralı ve insana gösterilen saygı içinde olması gerekmez miydi?" dedi.

Haberin Devamı

Ergenekon davasında müebbet hapis cezası alan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, cezaevinden bir mektup kaleme aldı. Tepkisini ortaya koyan Başbuğ, karar açıklandığı sıradaki duygularını paylaştı. Başbuğ ayrıca, şu anki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e de bir çağrı yaptı.

"Unutulmasın ki; Genelkurmay Başkanı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komutanıdır. Kurumsal olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yöneltilen haksız, asılsız ve ağır saldırılara karşı da kurumunu korumak zorundadır. Bugün, Genelkurmay Başkanlığı makamında oturan komutan, verilen bu kabul edilemez karar karşısında, kurumsal sorumluluğu gereği olarak, Sn. Başbakan’ın da kabul etmeyerek tepki gösterdiği bu konuda, devam eden sessizliğini sürdürecek midir?

Ergenekon davasında müebbet hapis cezası alan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, bu satırlarla şu anki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e çağrı yaptı.

Hürriyet gazetesine bir mektup kaleme alan Başbuğ, hem hakkındaki karara tepki gösterdi, hem de duruşma günü mahkeme salonunda yaşananları eleştirdi.

"Kamuoyunun dikkatini çekebilecek isimler, sonlara bırakılmış ve birbirlerinden ayrılmıştı. Sanıkların isminin ne zaman tombala torbasından çıkacağını beklemesi adeta bir işkenceye dönüştürülmüştü. İnsan asılacak olsa bile, bunun bir asaleti, kuralı ve insana gösterilen saygı içinde olması gerekmez miydi?"

İlker Başbuğ, mektubunda, Danıştay saldırısı davası sanığı Osman Yıldırım hakkındaki beraat kararını duyduktan sonra salonu terk ettiğini söyleyerek "artık o salonda bulunmanın şahsiyetime hakaret olacağını düşündüm" dedi.

Başbuğ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Generallerimize 'terör örgütü mensubu' demek çok ciddi bir yanlıştır, bu affedilemez" şeklindeki sözlerini hatırlattı, yasal düzenleme çağrısı yaptı.

"Yasama organında, çoğunluğu ellerinde bulunduranlar ama mahkemenin yaptığı bu tarihi hatayı önlemek üzere gerekli yasal düzenlemeleri bugüne kadar yapmayanların ileride de yapmamaları halinde, onlar hakkında ne düşünülecek, neler yazılacaktır?"

Haberin Devamı