Candaş Tolga Işık İnşaat sektörü can çekişiyor
HABERİ PAYLAŞ

İnşaat sektörü can çekişiyor

Haberin Devamı

Son 10 yılda Türkiye ekonomisinin en büyük lokomotifi inşaat sektörüydü. İnşaat sektörünün performansı hem istihdamda hem de büyümede ekonomimize devasa katkı sağladı.



Gel gör ki inşaat sektöründe şu ara işler pek de iyi gitmiyor. Önceki gün sektörün önde gelen birkaç ismiyle konuştum.

Özellikle son 6 aydır satışlarda geçmişte hiçbir dönemde yaşanmayan bir durgunluk olduğunu, satış olmayınca da işi döndüremediklerini anlattılar.

Sektörün büyük firmalarının neredeyse tamamı küçülmeye gitmiş. Küçülme ne demek? İşten insan çıkarmak, yeni projeye başlamamak, yatırım yapmamak...



Anlatılan o ki küçük ve orta düzeydeki diğer inşaat şirketlerinin durumu çok daha kötü. Nakit sıkıntısı yüzünden özellikle İstanbul’da bazı projeler yarım bırakılmış.

“Talep toplamaya çıkıyoruz, satış yok” diyorlar. Bazı küçük firmalar projelerinden bizzat kendi çalışanlarına satış yapmış gibi göstererek kredi çıkarttırıyor, bir yandan bankadan gelen o parayla işi döndürmeye çalışırken diğer yandan kendi çalışanlarına çıkardıkları kredinin taksitlerini ödüyorlarmış.



Hükümet acilen Türk ekonomisinin önemli oyuncularından biri olan inşaat sektörüne dair ciddi, somut destekleyici adımlar atmalı. Aksi halde gidişat iyi değil.

ÇİFTLİK BANK ANKETİ!

Akdeniz Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Kolukırık koordinatörlüğünde AREDA Danışmanlık bir anket yapmış.

Katılımcılara birçok soru sorulmuş ama en çarpıcı olan şu: “İlerleyen süreçte size uygun bir organizasyon ortaya çıkarsa katılmayı düşünür müsünüz?”

Ve maalesef Çiftlik Bank rezaletinin üzerinden birkaç gün geçmiş olmasına rağmen katılanların yüzde 20’si “Evet, katılırım” demiş. Benim başka diyeceğim yok arkadaş. Pes.

ROGER STONE

Netflix’te Roger Stone belgeselini seyrettim. Kimdir Stone? Amerikan siyasetinin en büyük sahtekarlarından, yalancılarından, aşağılık adamlarından biri.

“Kötü tanınmak hiç tanınmamaktan daha iyidir” diyen, kendisini “üçkağıtçı” diye anlatırken bundan gurur duyan berbat bir herif. Peki kim bu Roger Stone?

Amerikan Başkanı Trump’a seçim kazandıran kampanyanın mimarı ve Trump’ın 1 numaralı akıl hocası. Neydi o laf? Bana arkadaşını söyle...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder