Dünya İngiltere bu manşeti konuşuyor!

İngiltere bu manşeti konuşuyor!

Paylaş
İngiltere bu manşeti konuşuyor!

İngiliz Daily Mail gazetesinin, İngiltere Başbakanı May ile İskoçya Başbakanı Sturgeon'ın fotoğrafını manşete taşıyarak 'Brexit'i boşver, bacak yarışını kim kazandı?' başlığı büyük tepki çekti


İngiliz Daily Mail gazetesinin İngiltere Başbakanı Theresa May ile İskoçya Bölgesel Hükümeti Başbakanı Nicola Sturgeon'la ilgili manşeti ülkede büyük tepki gördü.

Gazete, birinci sayfaya May ile Sturgeon'ın fotoğrafını taşıyarak, 'Boşver Brexit'i, bacak yarışını kim kazandı?' başlığını attı.

İç sayfada ise daha da ileri gidilerek 'Emirleri altında olan en iyi silahlar? O bacaklar!' diye başlık atıldı.

Köşe yazarı Sarah Vine ise köşesinde Sturgeon'ın bacaklarına atıfta bulunarak, flörtöz ve baştan çıkarma girişimi olarak değerlendirdi.

"2017'DEYİZ, UTAN DAILY MAIL"


Ülkede çok sayıda milletvekili, İngiltere'nin yarın başlayacak ve iki yıl sürecek olan Brexit sürecini görüşmek için İskoçya'da bir araya gelen iki siyasi liderle ilgili atılan manşeti kınadı.

İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, "2017 yılındayız. Cinsiyetçilik tarihte kalmalı. Utan Daily Mail" yorumunda bulundu.

Bir diğer İşçi Partili milletvekili Harriet Harman da Twitter hesabından tepki göstererek, manşetin 'gerizekalıca' olduğunu söyledi.

Milletvekili Yvette Cooper da tepki göstererek, "2017'deyiz. İki kadının kararları Birleşik Krallık'ın geleceğini belirleyecek. Ve manşet alt organları." yazdı.

Habertürk'ün haberine göre, ülkedeki gazeteciler, yorumcular ve halk da manşeti tepkiyle karşıladı.

Haberin Devamı