Dünya İngiliz istihbarat kurumuna yeni başkan

İngiliz istihbarat kurumuna yeni başkan

Paylaş
İngiliz istihbarat kurumuna yeni başkan

Jeremy Fleming, İngiliz hükümetine bağlı dijital iletişim ve istihbarat kurumu GCHQ’nin yeni başkanı olarak atandı

İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, görevden ayrılacağı geçtiğimiz aylarda duyurulan Robert Hannigan’ın yerine GCHQ başkanlığına Fleming’in getirildiği bildirildi.

MI5'TE GÖREVLİYDİ


Açıklamada, Fleming’in görevine önümüzdeki ayın ortasında başlayacağı kaydedildi. Fleming, 2013 yılından beri iç istihbarat servisi MI5’te genel müdür yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Memuriyetine 1993 yılında başlayan Fleming, siber güvenlik, karşı casusluk ve Kuzey İrlanda bağlantılı terörle mücadele alanlarında uzman olarak görev yaptı. İngiltere’de GCHQ, MI5 ve MI6 olmak üzere 3 istihbarat kuruluşu bulunuyor.

SİBER GÜVENLİKTEN SORUMLU


GCHQ, ülkenin siber bağlantılarının ve altyapısının güvenliğinden, MI5 terörle mücadele ve karşı casusluk, MI6 da dış istihbarat konularından sorumlu. GCHQ, ABD’nin Ulusal Güvenlik Ajansının (NSA) eski sistem analisti Edward Snowden’ın 2013’te sızdırdığı belgelerle dünya gündemine gelmişti. Belgeler, ABD istihbaratının GCHQ ile işbirliği halinde dünya genelindeki dinleme faaliyetlerini ortaya çıkarmıştı.

Haberin Devamı