Gündem İneğini satıp güvercin aldı!

İneğini satıp güvercin aldı!

Paylaş
İneğini satıp güvercin aldı!

İneğini satıp güvercin aldı!

Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Dikmen beldesinde yaşayan Sait Kurtay (29), güvercin sevgisi yüzünden kazandığını güvercine yatırıyor. Kurtay’ın elindeki güvercinlerin en düşüğü bin en yükseği ise 6 bin lira değerinde.

Haberin Devamı

Dikmen beldesinde eşi ve 3 çocuğuyla yaşayan ve kazandığı parayı merakı nedeniyle güvercine yatıran Sait Kurtay, sütü ile geçimini sağladığı Hollanda cinsi ineğini satarak "Miro" cinsi bir çift güvercin aldı.

Ailece hayvan sevdalısı olduklarını ifade eden Kurtay, çocuklarının da güvercinlerin barınağında büyüğünü belirtti.
Aile büyüklerinin İzmir’de olduğunu, kendisinin de birkaç yıl İzmir’de çalıştığını belirten Kurtay, güvercin sevgisi yüzünden Dikmen beldesine döndüğünü kaydetti.

Beldede inşa ettiği evin yarısını güvercin barınağına ayırdığını ifade eden Kurtay, "Ben daha önceleri İzmir’de yaşıyordum. Çanta atölyesinde çalışıyordum. Hayvan sevgisi yüzünden ağabeylerimle kavga ettim ve memlekete dönmeye karar verdim. Orada bir dairem var kiraya veriyorum. Burada da 35 dönüm arazim var. Burada hayvanlar ile cennette gibiyim" dedi.

Haberin Devamı

Kurtay, kazandığı parayı güvercin almaya harcadığını, değişik ırklarda güvercinleri bulunduğunu kaydetti.

-GÜVENLİĞİ KANGAL KÖPEKLERİYLE SAĞLIYOR-

Güvercin kümesinin yanında oluşturduğu barınakta "Yiğido" ve "Azman" ismini verdiği iki kangal köpeği besleyen Sait Kurtay, "Güvercinlerin güvenliğini kangal köpekleriyle sağlıyorum. Bu Sivas kangalı köpekler çok saldırgan. Geçen hırsız girecekti eve kıskıvrak yakaladı. Kangalları eşim ve çocuklarım çok seviyor. Bazen çocukların köpeklerle oynamalarından korkuyorum. Ama bakıyorum çocuklara zarar vermiyorlar" diye konuştu.

Mehmet Çelik - AA