Siyaset 'İnanmıyoruz' mesajı
Paylaş
'İnanmıyoruz' mesajı

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'in Deniz Yarbay Ali Tatar'ın cenaze törenine katılması “İddialara inanmıyoruz” mesajı olarak algılandı

‘KAFES’ EYLEM PLANI

Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul Poyrazköy’de Deniz Kuvvetleri SAT Komutanlığı’na yakın bir arazide yapılan kazıda çok sayıda silah ve mühimmat bulunmuştu. Soruşturmanın devamında iddiaya göre ‘Kafes’ adlı eylem planı ele geçirilmişti. Plana göre, darbeye zemin hazırlamak için Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ile Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral Metin Ataç öldürülecekti.

EŞİ VE KIZI EVDEYDİ

Bu iddiayla ilgili olarak 7 Aralık’ta tutuklanan Deniz Yarbay Ali Tatar itiraz üzerine 16 Aralık’ta serbest bırakılmıştı. Ergenekon Savcısı Süleyman Pehlivan karara itiraz etmiş, 18 Aralık’ta Ali Tatar hakkında tekrar tutuklama kararı çıkmıştı. Ali Tatar 19 Aralık günü yakalama emriyle İstanbul Beyberbeyi’ndeki lojmanına gelen polisleri görünce banyoda beylik tabancasıyla intihar etmişti.

ASKERİN GÖVDE GÖSTERİSİ

Deniz Yarbay Ali Tatar için dün Ankara Kocatepe Camii’nde askeri cenaze töreni düzenlendi. Ali Tatar’ın hakkında suikast planı yaptığı ileri sürülen Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit de törene katılıp saf tuttu. Törene Genelkurmay 2’nci Başkan Yardımcısı Orgeneral Bilgin Balanlı, çok sayıda amiral ve general de katıldı. Komutanların hepsi Deniz Yarbay Ali Tatar’ı asker selamıyla uğurladı.

‘SEN KİMİN ADAMISIN?’

Bu tavır “Türk Silahlı Kuvvetleri Deniz Yarbay Ali Tatar’a sahip çıktı” mesajı olarak görüldü. Yarbay Ali Tatar’ın eşi Nilüfer Tatar önceki gün yaptığı açıklamada eşinin ölümünden Ergenekon Savcısı Süleyman Pehlivan’ı sorumlu tutmuştu. Acılı eş dün cenazede de “Süleyman Pehlivan sen kimin adamısın? Fettullah’ın mı, Amerika’nın mı? Eşim onuruyla öldü. Sen rahat uyudun mu?” diye tepki gösterdi.

2

Haberin Devamı