Gündem İnanılmaz dolandırıcılık

İnanılmaz dolandırıcılık

Paylaş
İnanılmaz dolandırıcılık

Rastgele bir cep telefonu numarası çevirerek, kendilerini polis ve asker gibi tanıtarak vatandaşları dolandıran 33 yaşındaki Yasin Özdoğan Adana'da yakalandı

Adana Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, son 5 gün içinde İstanbul, Zonguldak ve Hatay'da yaşayan 3 kişinin, kendisini asker veya polis gibi tanıtan bir kişinin zoruyla Adana'daki bir bankada açılan hesaba para yatırdığının belirlenmesi üzerine çalışma başlattı.

2 ayrı hesapta biriken 22 bin TL'yi çekmeye giden Yasin Özdoğan, polis tarafından yakalandı. Verdiği ilk ifadesinde suçlamayı kabul eden Özdoğan, kendisinin sadece bankaya hesap açtırdığını, dolandırılan kişilerin yatırdığı paraları başka bir hesaba aktarması durumunda yüzde karşılığı ücret aldığını iddia ederek, asıl dolandırıcıların kendisinin de oturduğu Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde yaşadığını iddia etti. Polis şüpheliyi, 'Dolandırıcılık' suçlamasıyla adliyeye sevk edecek.

NASIL DOLANDIRIYORLAR?

Dolandırıcılar rastgele bir cep telefonu numarasını çevirerek karşısına çıkan kişiye kendisini asker veya polis olarak tanıtıyor. Aradığı kişiye kimlik bilgilerinin terör örgütü PKK'nın eline geçtiğini iddia ederek, kendilerinin bu konuda çalışma başlattığını belirtiyor. Ancak bunun bir masrafının olduğunu belirtip, verdiği banka hesabına para yatırmasını istiyor.

Bu paranın en kısa zamanda tekrar iade edileceğini belirterek, soruşturmanın gizli yürütüldüğünü bu yüzden para transferinin aileden dahi olsa kimseye söylememesini istiyor.

Yaklaşık 1 hafta boyunca açık kalan ve farklı illerdeki bankalarda açılan hesaplarda biriken para, dolandırıcılar tarafından çekiliyor. Parasını kaptıran kişi dolandırıldığını anlayıp polise başvursa dahi, transfer yaptığı hesapta para bulunmuyor.

Emniyet yetkilileri bu şekilde dolandırılan çok sayıda kişi olduğunu belirterek, vatandaşları uyararak, "Asker, polis kimseyi arayıp vereceğimiz hesaba para yatırın demez. Kimse dolandırıcılara kanmasın."

Murat KİBRİTOĞL-Ahmet ÖZMEN/DHA