Gündem İnanılmaz bebek hırsızlığı!

İnanılmaz bebek hırsızlığı!

Paylaş
İnanılmaz bebek hırsızlığı!

Evde doğum yaptığını belirterek çağırdığı ambulansla hastaneye yatış yapan Gülten Tülay'ın, aynı hastaneden hemşire kılığına giren başka bir kadın tarafından çalınan bebeği, kendi doğurmuş gibi kayıtlara geçirmek istediği ortaya çıktı

Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne hemşire kılığında giren kimliği belirsiz bir kadın, yeni doğum yapan Fahriye Pınar’a ait odaya girerek, erkek bebeğine zeka testi yapılması gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Hemşire kılığındaki kadın, odada refakatçı olarak kalan bebeğin halasını eksik bir belgenin imzalanması için üst kata gönderdikten sonra yeni doğan erkek bebeği hastaneden kaçırdı. Fahriye Pınar ve refaketçisi bir süre bekledikten sonra bebek odaya getirilmeyince şüphelenip durumu hastane görevlilerine bildirdi. Bunun üzerine yapılan araştırmada bebeğin çalındığı ortaya çıktı ve durum polise bildirildi.

BEBEK, KAÇARILDIĞI HASTANEYE GERİ GETİRİLDİ

Bebeğin çalınmasından yarım saat sonra Gülten Tülay adlı 27 yaşındaki bir kadın, hastaneyi arayarak evde doğum yaptığını ve hastaneden kendisine bir ambulans gönderilmesini istedi. Gülten Tülay ve doğurduğunu söylediği bebek ambulans ile hastaneye getirildi. Tülay önce hemşireler sonra doktorlar tarafından muayene edilince gerçek ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Muayenede, genç kadının doğum yapmadığı ve bebeği kendisininmiş gibi resmi kayıtlara geçirmek için hastaneye geldiği ortaya çıktı. Bunun üzerine olaydan haberdar olan polis, Tülay’ın yanında getirdiği bebeğin yarım saat önce aynı hastaneden çalınan Fahriye Pınar’a ait olduğunu ortaya çıkararak. Tülay’ın bebek doğuramadığı için bir süredir karnına yerleştirdiği yastıkla dolaşıp çevresindekileri hamile olarak kandırdığı ve kaçırılan bebeği aldıktan sonra da kendi doğurmuş gibi kayıtlara geçirmek istediği için hastaneden ambulans istediğini anlattığı ifade edildi.

POLİS, HEMŞİRE KILIĞINDAKİ BEBEK HIRSIZININ PEŞİNDE

Erkek bebek gerçek annesine teslim edilirken, Gülten Tülay ve eşi gözaltına alındı. Polis bebeği hastaneden hemşire kılığında kaçırıp Gülten Tülay’a teslim eden kadının yakalanması için çalışma başlattı. Hastanenin güvenlik kamera görüntüleri incelemeye alındı.

VALİ: KAÇIRILAN BEBEĞİ KENDİ AYAKLARIYLA HASTANEYE GETİRDİLER

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, planlanarak ilginç bir yöntemle gerçekleştirilmek istenen bebek kaçırılma olayını doğrulayarak, "Hastanede yaşanan olay çok talihsiz bir olay. Bugün doğum yapan bir kadının odasına giren hemşire kılığındaki bir kadının zeka testi yapılacağı belirterek bebeği kaçırıyor. Bebeğin kaçırılmasından hemen sonra hastaneye yeni doğum yaptığını belirten başka bir kadının başvuruyor.

Haberin Devamı

Doktorların muayenesi sonucunda kadının doğum yapmadığı ortaya çıktı. Hemen polise haber verildi. Sonra bebeğin yapılan kan testiste kaçırılan bebek olduğu belirlendi. Bunun üzerine kadın gözaltına alındı. Böylelikle bir sahtekarlık olayı ortaya çıktı. Kendi ayaklarıyla kaçırılan bebeği hastaneye getirdiler. Bebeği kaçıran kadının yakalanmasına çalışılıyor" dedi.

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, (DHA)