Magazin İnal Batu hayatını kaybetti

İnal Batu hayatını kaybetti

Paylaş
İnal Batu hayatını kaybetti

Emekli Büyükelçi ve milletvekili İnal Batu hayatını kaybetti. Batu'nun cenazesi bugün öğle namazına müteakiben Teşvikiye Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek

Emekli Büyükelçi İnal Batu vefat etti. Batu, yaklaşık 2 aydır tedavi gördüğü özel hastanede kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Batu’nun cenazesi bugün öğle namazına müteakiben Teşvikiye Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

FENERBAHÇE'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Fenerbahçe Kulübü, emekli büyükelçi İnal Batu’nun vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Kulübün internet sitesinde yayımlanan mesajda, "Kulübümüzün eski yönetim kurulu üyelerinden 2983 sicil numaralı Yüksek Divan Genel Kurul üyesi İnal Batu, vefat etmiştir. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz" denildi.

İNAL BATU KİMDİR?

Batu 24 Eylül 1936'da İstanbul'da dünyaya geldi. 1959-1960 eğitim-öğretim yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Diplomasi ve Dış İlişkiler bölümünden mezun olan Batu, Türkiye'yi büyükelçi unvanıyla Lefkoşe, Prag, Birleşmiş Milletler, İslamabad ve Roma'da temsil etti.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı, TBMM'de 22'nci Dönemde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Hatay milletvekiliği ile Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Üyeliği de yapan Batu, Türkiye'nin en saygıdeğer devlet adamlarından ve diplomatlarından biriydi.

Batu aynı zamanda oyuncu Pelin Batu ile akademisyen Arda Batu'nun babalarıdır.

Haberin Devamı