Ekonomi IMF ile olası anlaşma iki yıllık ve büyüme odaklı

IMF ile olası anlaşma iki yıllık ve büyüme odaklı

Paylaş
IMF ile olası anlaşma iki yıllık ve büyüme odaklı

Başbakan Yardımcısı Babacan, 'IMF ile olası bir anlaşmanın iki yıl süreli bir stand-by olması konusunda mutabakat sağladık' dedi

ACİLİYETTEN DEĞİL

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yapılacak olası anlaşmanın, iki yıl süreli bir stand-by (kredi dilimli ve gözden geçirmeli) olacağını bildirdi.

Babacan, “2011’in sonu geldiğinde o günkü şartlara bakabilmek için iki yıllık anlaşma istiyoruz” dedi. “Olası anlaşma aciliyetten kaynaklanmayacak, Türkiye’nin büyümesini destekleyecek” diyen Babacan, IMF ile ana sorunların çoktan aşıldığını, detayların konuşulduğunu ve anlaşma halinde bunun açıklanacağını ifade etti.

SINAVI BAŞARIYLA GEÇTİ

Ali Babacan, bir televizyon kanalında gelecek yıla ilişkin beklentilerini anlattı. Türkiye’nin küresel krizde büyük bir sınavdan geçtiğini belirten Ali Babacan, “Dünya ekonomi tarihindeki en derin ekonomik krizde Türkiye, daha önceden gerçekleştirdiği reformlar ve zamanında aldığı tedbirler sayesinde sınavı başarıyla verdi. Biz rayları döşedik ve treni raylarda yürütmeyi başardık” şeklinde konuştu. Ali Babacan, 2010’un her açıdan bu yıla göre daha iyi bir yıl olacağını tekrarladı.

Haberin Devamı