Gündem İlk yavru filimize isim aranıyor

İlk yavru filimize isim aranıyor

Paylaş
İlk yavru filimize isim aranıyor

İzmir Doğal Yaşam Parkı'ndaki filler 'Begümcan' ile 'Winner'in, 110 kiloluk dişi bir yavruları oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Doğal Yaşam Parkı’nın en çok ilgi gören üyeleri arasında yer alan fillerin sayısı 3’e yükseldi.

Asya filleri ’Begümcan’ ve ’Winner’in ilk yavrularının dünyaya gelmesi, Doğal Yaşam Parkı’nda sevinç ve heyecana neden oldu. 15 yaşındaki Begümcan ve 9 yaşındaki Winner’in geçen cumartesi akşamı dişi bir yavruları oldu.

Yaklaşık 610 gün süren gebeliğin ardından dişi fil Begümcan, 110 kilogram ağırlığında sağlıklı bir yavru doğurdu. Soyları tükenme tehdidi altındaki Asya fillerinin Türkiye’de ilk kez yavrulaması günlerdir uykusuz bir şekilde bekleyen bakıcı ve uzmanlara rahat bir nefes aldırdı.

2008 yılında hizmete giren İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda mutlu bir yaşam süren Begümcan ve Winner’in ilk yavrularına kavuşması, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu da sevindirdi.

Doğum haberinin ardından Doğal Yaşam Parkı’na giderek Begümcan ve yavrusunu ziyaret eden Başkan Kocaoğlu, İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda dünyaya gelen yavrulara İzmirliler tarafından isim verilmesinin artık gelenek haline geldiğini hatırlatarak minik file yine ortak bir kararla isim verileceğini bildirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, yavru fil için isim önerilerinin www.izmir.bel.tr adresindeki internet sitesine iletilebileceği kaydedildi.

ANNE HİNDİSTAN, BABA İSRAİL’DEN GELDİ

1996 yılında Hindistan’da doğan anne Begümcan, henüz 2 yaşındayken, Hindistan Cumhurbaşkanı’nın hediyesi olarak İzmir’in unutulmaz fili ’Pak Bahadur’a arkadaşlık etmek üzere kente getirildi.

21 Temmuz 2007 günü Pak Bahadur’un hayatını kaybetmesi ardından, İsrail Ramat Gan Hayvanat Bahçesi’nde 2002 yılında dünyaya gelen Winner adlı erkek fil 2008’de Fuar Hayvanat Bahçesi’ne getirildi.