Gündem İlk yaşına mezar başında bastı

İlk yaşına mezar başında bastı

Paylaş
İlk yaşına mezar başında bastı

Soma'daki faciada can veren madenci İbrahim Duman'ın minik oğlu İsmail, birinci yaşına babasının mezarı başında girdi. Hem de babasının ölmeden önce bir mağazada beğenip parasızlıktan alamadığı ilk doğum günü giysileriyle...

Manisa'nın Soma ilçesinde maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçiden İbrahim Duman'ın evinde ve mezarının başında, hem acı ve gözyaşı, hem de buruk sevinç aynı anda yaşandı.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer18121","18121","201406","18121-145454.jpg","1", "0","İlk yaşına mezar başında bastı");

Semra Duman, eşinin oğlu için beğendiği ama parası olmadığı için alamadığı kıyafeti satın alarak bebeği İsmail'e giydirdi, ardından da onu ilk doğum gününü kutlaması için madenci babasının mezarının başına götürdü.

İlk yaşına babasının mezarı başında giren minik İsmail, yaşanlardan habersizce çiçeklerle oynarken, Semra Duman ise, "İbrahimim, oğluna olan sevgisini 'Kömür tozlarının içinde bile oğlumun kokusunu alıyorum' diye anlatıyordu. O bize, biz de ona doyamadan gitti" dedi.

HER GÜN MEZARA GİDİYOR


13 Mayıs'ta Soma'da Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait maden ocağında meydana gelen faciada 301 kişinin hayatını kaybetmesi Soma'yı olduğu kadar, tüm ülkeyi acıya boğdu.

Acının yaşandığı 301 evden biri de iki yıllık evli olan Semra ve İbrahim Duman çiftinin evi oldu. Henüz bir yıldır anne olmanın heyecanını yaşayan, iki yıllık madenci eşi İbrahim Duman'la mutlu bir yuvası olan 25 yaşındaki Semra Duman, acı haberle yıkıldı. Hemen her gün eşinin mezarının başına gidip gözyaşı döktü.



PARASI OLMADIĞI İÇİN ALAMAMIŞTI

Maden faciası öncesinde Anneler Günü'nde mağazaları dolaştıkları sırada İbrahim Duman, oğlunun yaklaşan ilk doğum günü için bir kıyafet beğendi, ancak parası olmadığı için onu alamadı.

Biri iki gün sonra madende şehit olan eşinin acısını yaşayan Semra Duman, oğlunun birinci doğum gününü eşinin mezarının başında kutlamaya karar verdi. Bunun için ilk önce eşinin almak istediği kıyafeti babasından aldığı borç parayla mağazaya gidip satın aldı. O kıyafetleri özenle ütüleyen Semra Duman, bir yandan gözyaşı döktü, bir yandan da onları eşinin çok istediğini anlatarak oğluna giydirdi.

'O KIYAFETLE OĞLUNU GÖRSÜN İSTEDİM'

Semra Duman, oğlu İsmail'i, ilk doğum günü olan 30 Mayıs'ta babasının maden şehitliğindeki mezarının başına götürdü. Eşinin mezarına "Oğlunu getirdim" diye seslenen Semra Duman'ın sözleri, maden şehitliğini ziyaret edenleri de gözyaşına boğdu. Minik İsmail, yaşananlardan habersiz, babasın mezarının başında çiçeklerle oynadı, onun fotoğrafının olduğu isimliğini inceledi.

Hıçkırıklara boğulan Semra Duman ise, eşinin oğluna olan sevgisini, "Kömür tozlarının arasında bile oğlumun kokusunu alıyorum" diye anlattığını dile getirdi. 1 Haziran gününün de evlilik yıldönümleri olduğunu söyleyen Semra Duman, "Biz birbirimizi çok sevdik. Bana sürekli ben size doyamadan giderim diyordu. Öyle oldu, biz ona o da bize doyamadan gitti. Kolumuz kanadımız kırıldı. Ne yapacağımızı bilmiyorum. Bu kıyafeti de o beğendi ama alamadı. Paramız yoktu çünkü. Ben de babamdan aldım parayı o kıyafeti oğluma giydirdim. Onunla babasının mezarının başına getirdim. Babası bizi görüyordur. O kıyafetle de oğlunu görsün istedim. Artık oğlumuz İsmail'le iki kişilik bir dünyamız var" dedi.

Maden faciasının sorumlularının hesap vermesini isteyen Semra Duman, "Olaydan önce gaz alarmı verilmiş ama onları çıkarmamışlar. Ne olur bir saat önce çıkarsalardı. Bunların hiçbirisi yaşanmazdı" diye konuştu

Taylan YILDIRIM / Mücahit BEKTAŞ / MANİSA (DHA)