Türkiye (Son Dakika) İlk satanist cinayette karar çıktı

İlk satanist cinayette karar çıktı

Paylaş
İlk satanist cinayette karar çıktı

Mahkeme, kızları vahşice öldürülen aileye 142 bin TL tazminata hükmetti

Türkiye'nin ilk satanist cinayetiyle ilgili tazminat davasında karar çıktı. Ortaköy’de 13 Eylül 1999 gecesi, henüz 17 yaşındayken bir satanist ayininde vahşice öldürülen Şehriban Coşkunfırat’ın ailesi 16 yıl sonra cezaevinden tahliye edilen kızlarının katilleri Engin Arslan, Ömer Çelik ve Zinnur Gülşah Dinçer’e açtığı tazminat davasında mahkeme 142 bin TL tazminata hükmetti.



Ailenin avukatı Ömer Demirbozan, "Aile tazminatı tahsil edebilirse, hayır kurumlarına bağışlayacak. Bizim amacımız Şehriban'ı vahşice katledenlerin hayatlarının geri kalanında bu olayı unutmamalarını sağlamaktı" dedi.


OLAY NASIL OLMUŞTU?


Satanist cinayeti, Ortaköy'de 13 Eylül 1999 gecesi işlendi. Mahkeme belgelerine göre; satanist Engin Arslan, Ömer Çelik ve Zinnur Gülşah Dinçer, o gece piknik yapıyordu. Arslan, şeytandan kendisine birini kurban etmesi yolunda mesaj geldiğini söyledi. Arslan ve Çelik, Şehriban Coşkunfırat'ın boğazını sıktı, ağzını kapattı. Dinçer de Coşkunfırat'ın direncini kırmak için bacaklarını bıçakladı. Çelik, öldükten sonra Coşkunfırat'ın ırzına geçti. Arslan da tecavüz etmek istedi ama başaramadı. Üçlü, ifadelerinde "Ayın 13'ü uğursuz. O gün şeytana kurban vermek istedik. Daha önce de bir kediyi pişirip yedik" dedi.



Şehriban Coşkunfırat vahşice öldürülmüştü.

Haberin Devamı