Yaşam İlk randevun kaç para eder?

İlk randevun kaç para eder?

Paylaş
İlk randevun kaç para eder?

Amerika'nın yeni flört sitesi, ilk randevu için para ödemek zorunda olduğunuz, ya da şanslıysanız size para ödedikleri yepyeni bir mecra

İnternet hayatımıza girdi gireli dünya da biz de değişiyoruz. Ve her çeşit yeni fikir, girişimciler aracılığıyla sanal dünyada hayata geçiriliyor. Bunlardan biri de 29Mart’ta faaliyete geçen yeni flört sitesi whatsyourprice.com. “What’s Your Price” bizim dilimizde “Senin fiyatın ne kadar?” anlamına geliyor. Zaten sitenin sloganı yüzlerce yıllık eski bir deyiş: “Herkesin bir fiyatı vardır.”

KAZANÇLI İLİŞKİLER

Sitenin kurucusu Brandon Wade. Singapurlu Wade fırsatlar diyarı Amerika’ya MIT’de yani Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde okumak için gitmiş. Zamanla seekingarrangement.comve seekingmillionaire.comgibi internet sitelerini kurmuş. Taraflara karşılıklı kazanç sağlayacak ilişkiler kurulmasını sağlamak amacıyla yaratılan bu sitelerin konseptleri farklı. Seeking Millionaire, Türkçe’ye çevrildiğinde anlatacak bir şey bırakmıyor zaten: Milyoner peşinde... Amaçları güzel kadınlarla zengin erkekleri buluşturmak. Seeking Arrangement’a gelince; o da “Sugar Babe”lerle “Sugar Daddy”leri buluşturmayı hedefliyor. Sugar Babe, paragöz genç kız demek. Sugar Daddy ise onları himayeleri altına alıp finansal olarak destekleyecek “ağır ağabeyler” için kullanılan bir deyim. Tabii kimi zaman Sugar Daddy’lerin yerini kadınlar, yani Sugar Mommies alabiliyor.

Kazandığı büyük başarının üzerine hızını alamayarak Sözleşme Peşinde: Sugar Daddy ve İki Tarafın Ortak Çıkarlarını Gözeten İlişkiler Kurma Rehberi adlı bir de kitap yazan Brandon Wade’in fikir babalığını yaptığı bu siteler, aslında bu yazının konusu olan whatsyourprice.com’un da habercisi bir bakıma.

Açılış sayfası mavi ve kırmızı renklerle ikiye ayrılmış, bir de fotoğraf görüyoruz: Kendilerine uygun buldukları fiyatları gösteren kartlar taşıyan birkaç kadın ve onları alıcı gözüyle inceleyen bir erkek. Siteye üye olmak bedava. Ancak hangi rolü alacağınız size kalmış. Generous yani “bonkör” rolünü de üstlenebilirsiniz, Attractive yani “cazibeli” rolünü de... Bonkör üye olacaksanız mavi tarafa tıklamanız gerekiyor, cazibeli üye olmayı istiyorsanız, kırmızı tarafa. Sistem, bonkör tarafın cazibeli tarafa ilk buluşma için para teklif etmesiyle işliyor.

Kırmızılar, onlarla ilk buluşmaya bir değer biçiyor. Görüşmeye ayıracakları vaktin bedeli de zaten profillerinin üzerinde görünüyor. Eğer whatsyourprice.com hakkında daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz şöyle bir tanımla karşılaşıyorsunuz: “Kullanıcılarının, ilk buluşma fırsatını alıp-satabildikleri bir flört ve pazarlama sitesi.” Anlayacağınız, bir taraf eğlenirken para kazanıyor; diğer taraf ise garanti edilmiş ilk buluşmayı satın alıyor. Buluşmanın değeri konusunda pazarlık da yapılabiliyor.

FLÖRT PİYASASI



Bunun bir devrim olduğunu düşünenlere bakılırsa, “Bugüne kadar hayrına işleyen flört siteleri zaman kaybından başka işe yaramıyordu. İlk randevunuza değer biçebildiğiniz hatta onu satın alabildiğiniz bir ekonomik model daha önce dünyada hiç var olmamıştı.” Brandon Wade de yarattığı serbest flört piyasasıyla kendini flört sitelerinin Adam Smith’i ilan ediyor. Tabii Amerika’da büyük tartışmalara yol açan bu siteyi “kapitalizmle fahişelik arasında bir yere” koyanlar da yok değil. Gene de üzerinden bir ay bile geçmediği halde sitenin şimdiden 10 binin üzerinde üyesi bulunuyor. 500 buluşma ise çoktan ayarlanmış.

ÜCRETİN YARISI BULUŞMADAN ÖNCE

Üye olmak isteyenlerin bazı kurallara uymaları şart. Örneğin kişisel bilgilerinizle birlikte profilinize koyduğunuz fotoğrafın da size ait olduğunu onaylatmalısınız. Buluşma teklifiniz kabul edildiği ya da siz bir teklifi kabul ettiğiniz takdirde sitede bulunan takvimde, belirlediğiniz mekânı ve buluşma tarihini işaretlemek zorundasınız. Bundan sonraki adımlar için ise şu öneriler sıralanıyor:

* Buluşmanız kesinleşmeden kimseye para ödemeyin.
* Ücretin yarısını buluşmanın başında, kalan yarısını ise sonunda ödeyin.
* Çek kabul etmeyin.
* Nakit ödeyin ve ödemenizi mutlaka randevulaştığınız kişiyle görüştüğünüzde gerçekleştirin.

2

Haberin Devamı