Bilim - Teknoloji İlk Nokia X'lere yok!
Paylaş
İlk Nokia X'lere yok!

Eğer piyasaya sürülen ilk Nokia X'e sahipseniz, küçük bir şok yaşamaya hazır olun!

Nokia'nın yaklaşık dört ay önce piyasaya sürdüğü Nokia X'lerin, henüz tanıtılan Nokia X2'deki yazılımlara güncellenmeyeceği ortaya çıktı.

Conversations blog'unda detaylı bir açıklama yapan Microsoft'tan Yannis Paniaras, "donanım güncellemeleri nedeniyle Nokia X software platform 2.0, Nokia X, Nokia X+ veya Nokia XL için sunulmayacaktır. Ancak bu cihazların deneyimini iyileştirecek güncellemeler, önümüzdeki aylarda yayınlanacak."

Nokia X software platform 2.0, Android'in 4.3 sürümünü temel alırken, ilk nesil Nokia X cihazları, Android 4.1.2 Jelly Bean'i temel alıyor. X2'nin daha güçlü Snapdragon 200 işlemci ve daha yüksek RAM ile gelmesi, yazılım güncellemesinin önünde engel oluşturmuş olabilir. Ancak geçmişte Android 4.3 ile çalışan, daha düşük özelliklere sahip telefonlar da görmüştük. Bu yüzden Nokia'nın güncellemeyi ilk Nokia X'lere sunmamasının arkasında, X2'ye eklenen giriş düğmesi olabilir.

Nokia'nın X serisi, alt seviye akıllı cepler arasında yer alsa da bu durum, daha önce Windows Phone 7.x'ten Windows Phone 8'e geçemeyen kullanıcılarda olduğu gibi kullanıcılar arasında kızgınlığa yol açabilir.

Resimlerle: Computex 2014: Taipei'deki şovun yıldızları!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı